Haberler

342 otel odasını satıp sahibine 15 yıl boyunca kira ödeyecekler

Tarih: 28 Ağustos 2008 Kaynak: Sabah Yazan: Ebru Erdoğan

Hoffmann İnşaat, Maslak'ta yaptığı yeni oteliyle, Türkiye'ye yeni bir kiralama sistemini de getiriyor. Toplam 342 odadan oluşacak otelde oda satın alacaklar bunları, şirket aracılığıyla kiralayıp, gelir elde edebilecek.

Bağdat Caddesi'nde yaptığı konut projeleriyle tanınan Hoffmann İnşaat, Maslak'ta yeni bir otelin inşasına hazırlanıyor. Ramada İstanbul Maslak olacak otelin odalarının satılacağını dile getiren Hoffmann İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Hoffmann, 'condo kiralama sistemi'yle odaların, sahipleri tarafından kiralanabileceğini söyledi. Hoffmann, Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu sistemi ve projelerini anlattı.

Projeyle ilgili bilgi verir misiniz?
Otel, Maslak'ta bin 700 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek. 18 katlı olacak otel, 2010 yılında bitirilerek hizmete girecek. Otelimizde 342 adet lüks oda bulunacak. 200 bin dolar olan odaların yüzde 40'ının satışı tamamlandı.

Condo kiralama sistemi' nedir?
Condominium adıyla ilk olarak devre mülk sistemine alternatif olarak Miami'de uygulandı. Yılda 1 ay tatil için 11 ayın da masrafları üstlenmek zorunda kalanlara bu sistemle otel odalarını satın almaları cazip hale getirildi. Odaları kullanmadıkları dönemlerde kiraya vererek, gelir elde etmeleri sağlandı. Daha sonra sistem New York, Manhattan, Chicago gibi kentlere kaydı; Dubai'de de yaygın olarak uygulanıyor. Ritz Carlton, Four Seasons, Hilton, Conrad, Bulgari, Le Meridien gibi birçok otel zincirinin yaygın olarak uyguladığı bu sistemi Türkiye'de uygulayan, biz olacağız.

Bu sistem nasıl işleyecek? Oda sahipleri ne kadar kazanacak?
Otel odalarını, Hoffmann İnşaat'a geri kiralayarak 15 yıllık kira geliri elde etme fırsatı verecek. Biz burada oteli, Ramada işbirliğiyle işleteceğiz. Burada oda alan yatırımcıların yılda yüzde 10'luk bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum.

'Devam eden altı projemiz bulunuyor'
Şu anda devam eden diğer projeleriniz neler?
Devam eden altı projemiz bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Suadiye Sahil Park, 1.6 dönüm üzerinde tek bir bloktan oluşuyor. Bu yılın sonunda teslim edeceğimiz projede müşterilerimize evlerinde 5 yıldızlı otel lüksünü yaşatmak istiyoruz. Suadiye'de Seaside Resort I ve Seaside Resort II projelerimiz bulunuyor. Projelerimizde biri 190 metrekare, diğeri 220 metrekare olmak üzere iki tip dairelerimiz bulunuyor. Yine Suadiye'de Greenwood Residence adlı başka bir projemizin daha inşası sürüyor. Öte yandan Avrupa yakasında iki farklı projemiz daha var. Biri, Kemerburgaz'daki Palms Göktürk, diğeri ise Şişli'deki Palms Studios&Shopping.

Ramada İstanbul Maslak 25 milyon dolara mal olacak
Ramada İstanbul Maslak, ne kadarlık bir yatırım olacak?
Otelin bize maliyeti, 25 milyon dolar olacak. Bizim İstanbul'da inşa ettiğimiz dördüncü otel olacak. Bu projede, mimari konfora özel bir önem verdik. Son teknoloji ile donatılan 342 oda, bin kişilik toplantı ve konferans salonundan oluşacak. Bunun dışında restoran/bar, SPA, havuz, fitness center gibi sosyal ve spor alanlarımız da olacak. Otelimizde kapalı otopark da yer alacak.

Bin kişilik toplantı salonu olacak
Hoffmann İnşaat'ın dördüncü oteli olacak Ramada İstanbul Maslak'ta, 342 odanın yanı sıra bin kişilik toplantı ve konferans salonu da yer alacak. Otelde SPA, fitness center, restoran ve bar ile havuz da yer alacak. Bin 700 metrekarelik alana inşa edilecek olan otel, 2010 yılının ilk yarısında tamamlanacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.