Haberler

Dünya halklarına Kaz Dağları için çağrı

Tarih: 29 Ağustos 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Çanakkale Çevre Platformu, Kaz Dağları için SOS çağrısı yaptı. Kaz Dağları’nın bir avuç altın için kurban edilmemesi gerektiğini belirterek, “Kaz Dağları Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olmalıdır” denildi.

Çanakkale Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, tüm dünyaya seslenilerek, “Dünyanın rengi solmasın, suyu bulanmasın, oksijeni yok olmasın diyorsanız; çağrımız sizedir. İda’yı çöle çevirmek isteyenlere siz de hayır deyin. Kaz Dağları insanlığın geçmişidir, bugünüdür, geleceğidir” değerlendirmesi yapıldı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Tıpkı korsanların bir avuç altın için bir gemiyi batırdığı gibi. Bunlar da günümüzün korsanlarıdır. Dört yıldır geceli gündüzlü sondaj faaliyeti sürdürdüler, bugün üretim aşamasındalar, İda Dağı’nı yağmalıyorlar. İda Dağı’nın eteklerinde yaşayan tüm canlılar ve insanlar sağlığını yitirecek, oksijen kaynağını yitirecek, endemik türler yok olacak, kültürel miras kaybolacak. Kaz Dağları, Çanakkale’dir, Türkiye’dir, Asya’dır, Avrupa’dır, Latin Amerika’dır, Amerika’dır, Afrika’dır. Kaz Dağları bütün dünyadır, Kaz Dağları kültür coğrafyasıdır. Kaz Dağları Homeros’tur, İlyada’dır, Odysseia’dir, Kaz Dağları Helen’dir, Paris’tir, Ahilleus’dur, Hektor’dur, Zeus’tur. Kaz Dağları İda’dır, Olimpos’dur, Troya’dır. Onun için İda, dünya kültür mirası listesinde olmalıdır. Eğer siz de Kaz Dağları tüm insanlığın ortak değeridir, yok edilemez diyorsanız, düşüncenizi Türkiye Cumhuriyeti hükümetine iletin. [email protected], [email protected]...”
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.