Haberler

Doğuş, Sofya metrosuna ek yapacak

Tarih: 29 Ağustos 2008 Kaynak: Dünya
Türk firması olan Doğuş İnşaat Sofya'da 4 istasyonlu 3,8 kilometrelik metro inşaatı yapacak.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı"nda düzenlenen törende konuşan Sofya Belediye Başkanı Boyko Borisov, profesyonel niteliklerini kanıtlayıp belediyenin açtığı ihaleyi kazanan Doğuş İnşaat"ın çalışmalarını zamanında tamamlayacağından emin olduğunu belirterek, "metro, şehir trafiğimizi rahatlatıp, özel araç kullanımını azaltacaktır" dedi. Ulaştırma Bakanlığında düzenlenen ve Ulaştırma Bakanı Petar Mutafçiev ile Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu başkanlığındaki Doğuş İnşaatın temsilcilerinin katıldığı resmi törende, metro yapımından sorumlu Sofya Belediyesine bağlı "Metropolitan" firması ile Doğuş inşaat arasında protokol imzalandı.

Metro yapımı ile ilgili 170 milyon euro değerinde bir görev üstlenen Doğuş İnşaat adına açıklama yapan Gönül Talu, "Metro yapımında Avrupa standartlarını, çevreye duyarlığı ve kaliteyi ön planda tutacağız" dedi.Yönetim Kurulu Başkanı Talu, Doğuş İnşaat'ın Bulgristan"daki metro yapım çalışmalarında "Bulgar firmalarının ve Bulgar iş gücünün çalışmasına büyük olanaklar sağlayacaklarını" belirterek, "Bu projeyi zamanında gerçekleştirmeyi taahhüt ediyorum" dedi.

Bulgar medyanın büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Ulaştırma Bakanı Petar Mutafçiev de, Bulgaristan hükümetinin, Sofya Belediyesinin giriştiği metro genişleme projesine verdiği öneminin altını çizerek, "finansman konusunda bir sorun olmayacaktır" diye konuştu. Mutafçiev, projenin "emin ellere devredildiğine inandığını" belirtirken, "45 ayda tamamlanması beklenen bu projede gecikme olursa ceza uygulanabilecek, ancak projeyi kazanan firmanın işini zamanında tamamlayacağını umuyorum" dedi. İnşaat sektöründe Türkiye ve uluslararsı çeşitli projelerde 58 yıllık tecrübeye sahip Doğuş İnşaat'ın, Sofya metro proje sorumluluğunu inşaat mühendisi Ertan Yapacı'ya verdiği öğrenildi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.