Haberler

Üniversite yıkmak, iskele yıkmaya benzemez!

Tarih: 29 Ağustos 2008 Kaynak: Vatan Yazan: Ruhat Mengi
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek uzun süredir kesin kararlı Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin bir kısmını ya yıkacak, ya yıkacak!

Yıkamazsa içinden yol geçirerek düzenini bozacak, huzuru kaçıracak...

Diyor ki: “ODTÜ istese de istemese de biz bu yolu açacağız... Çalışmalarla birlikte vatandaş ODTÜ’den girecek ve Konya yolunda Çırağan Lokantası’ndan çıkacak. Büyük rahatlama olacak.”

“Büyük bir rahatlama” olacağı kesin de bu, sonuçta vatandaşa yarım saatlik bir fark yaratacak yol değişikliğinden, Çırağan Lokantası’na çabuk çıkmaktan değil, başka yönlerden olacak herhalde (hep laf oyunu, hep tribünlere oynamak başka bir şey değil)...

Örneğin, bir kısmı (Akdeniz Üniversitesi gibi) rektörleri değiştirilip kendi görüşlerine getirilen “laik rejime Atatürk ilke ve devrimlerine saygılı, din istismarına izin vermeyen” üniversitelerde artık rahatlamaları gibi...

Rektörü “henüz” değişmeyen aynı çizgideki diğer üniversiteleri, özellikle ODTÜ gibi önemli, büyük, etkili üniversiteleri ise başka metotlarla rahatlatacaklar.

Bu aynen görevini yaparak gerçekleri dile getiren “lüks araçlar arttı, eksilmedi, israf eskisinden farksız devam ediyor” diyen Bakanlık Başmüfettişini Polatlı’ya sürmek, rejimin altının oyulmasına karşı çıkan rektörleri görevden almak, en çok oyu alan ve fakat yine rejimi korumaya kararlı rektör adaylarını atamayarak “olacakları diğer adaylara göstermek ve ders vermek” gibi bir şey...

ODTÜ’yü yıkmaya veya içinden otoyol geçirerek kontrolsüz bir kargaşa ortamına sürüklemeye çalışarak da aynı çizgideki diğer üniversitelere mesaj veriliyor: “Konuşmayın yıkarım. Yıkamazsam bozarım.”

Melih Gökçek ODTÜ’yü hayatında hiç gördü mü ondan da şüphe ediyorum. Çünkü bırakın dev binaların, anfitiyatroların yer aldığı bu muhteşem kampüsü, hiçbir üniversite veya okul kampüsünün içinden anayol geçirilmesi düşünülemez.

Gökçek üniversite yıkmayı Türkbükü’ndeki iskeleleri yıkmaya benzetiyor galiba ama komik olmasın alakâsı yok. Bugüne kadar toplumun yüzbinlerce gencinin en üst düzeyde yüksek eğitimini sağlayan ve gelecekte de milyonlarınkini sağlayacak olan, büyük emekler ve büyük paralar karşılığında kurulmuş, uluslararası nitelikte başarılı bir üniversiteye bu yapılamaz.

Söyleyince kızıyorlar ama işte AKP iktidarının en büyük yanlışlarından biri bu gücü eline geçirince kendilerini padişah yetkileriyle donatılmış sanmaları...

Melih Bey madem ki “YIKMAYA” bu kadar meraklı, hemen siyasete girip İmar İskan Bakanı olsun. Türkiye’de, özellikle Bodrum, Kuşadası, Antalya gibi sahil kentlerinde yıkılacak öyle çok yapı var ki... En turistik, en güzel koylara kale gibi dikilmiş saçma sapan oteller, nasıl izin verildiği anlaşılmayan çarpık çurpuk binalar, yanan ormanların yerine yenisi dikileceğine holdinglere otel için tahsis edilmesi gibi konular onu bekliyor...

Adını tarihe “görüşünü beğenmediği üniversiteyi yıkan (veya içinden yol geçiren) belediye başkanı” olarak yazdırmaya kararlıysa bilemeyiz tabii!

Ankara Belediye Başkanı’nın bu “düşmanca kutuplaşmayı körükleme” hevesinden yol yakınken vazgeçmesi gerekiyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.