Haberler

Zorlu Center Projesi Emre Arolat - Murat Tabanlıoğlu İmzasını Taşıyacak

Tarih: 29 Ağustos 2008


Tüm Türkiye’nin merakla beklediği, Karayolları arazisi üzerine yapılacak olan Zorlu Center projesi belli oldu. İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 4 proje arasındaki tercihini Tabanlıoğlu Mimarlık AŞ-Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu’ndan yana kullandı.

Zorlu Gayrimenkul’ün geçen yıl haziran ayında açtığı "Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması"na 117 firma başvurmuştu. Bunların arasından 13 uluslararası mimarlık ofisi seçilerek yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı. Yapılan değerlendirmede ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik Ltd. Şti., Mimarlar Yapı Tasarım Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. - ALUD (Architecture, Landscape & Urban Design) Ortak Girişim Grubu, Tabanlıoğlu Mimarlık AŞ-Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd. - asp Architekten Stuttgart Ortak Girişim Grubu projeleri ile finale kalmıştı.



Zorlu Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ Genel Müdürü Levent Ergül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, seçilen projenin 96.000 metrekarelik inşaat alanında 50.000 metrekarelik yeşil alan öngördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

“Projemizin başta İstanbullular olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’a kazandırmak istediğimiz 'kendisinden 50 yıl söz ettirecek anıtsal yapı’ gerçekleştirme hayalimizi Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu’nun yapacak olması bizi de çok mutlu etti. Zorlu Gayrimenkul olarak finale kalan tüm projeleri benimsemiştik. Hangisi seçilirse seçilsin büyük bir zevkle inşa edecektik. İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nu, kamusal alan kullanımının maksimum düzeyde olacağı bir projeyi seçtikleri için kutluyorum. Ayrıca yarışmaya katılan diğer mimar arkadaşlarımı da başarılı projeleri nedeniyle tebrik ediyor, verdikleri yoğun emek için kendilerine teşekkür ediyorum.”

İlk Beş Değişik Fonksiyonlu Karma Kullanım Projesiyle "Trendsetter" Olacak
İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geçen proje onayının ardından, ilgili belediyelerden onay alınarak çalışmalara devam edecek.

"2010 Avrupa Kültür Başkenti" çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinde sosyal ve kültürel çalışmalar ön plana çıkıyor. Proje; konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye’de ilk kez beş değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan "karma kullanım" projesi niteliğini taşıyor.



Tabanlıoğlu Mimarlık AŞ - Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu’nun projesi, İstanbul’un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka olarak eklemlenmeyi hedefliyor. Zengin yarı açık alanlarla bilindik alışveriş merkezlerinin yapısal ve sosyal normlarını kırıyor ve özgün bir kent meydanı tarifi getiriyor. Bu özellikleri ile gayrimenkul sektöründe "trendsetter" olmaya da aday. Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010’da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.

Zorlu Gayrimenkul, eserin sahibi olan mimarların da katılımıyla önümüzdeki günlerde bir lansman yapmayı planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, proje ile ilgili tüm detaylı bilgilerin bu lansmanda iletileceği bildirildi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.