Haberler

Güvercinlik Koyu cehenneme döndü

Tarih: 5 Eylül 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Yaşar Anter
1 Eylül'de sezonu açan trol tekneleri, avlarından ekonomik değeri olmayan kupes, izmarit gibi tonlarca balığı geçen yılllarda olduğu gibi kıyıya yakın bölgelerde denize döktü. Güvercinlik Koyu'nda, rüzgârın da etkisiyle önceki gece tonlarca ölü balık ve sintine kıyıya vurdu.

Denizin üzeri ölü balıkla dolarken, pis koku ve kirlilik nedeniyle dört kilometrelik kıyı şeridindeki tesislerde konaklayan bin 200 civarında turist denize giremedi. Rus, Danimarkalı ve Belçikalı turistler tekneler ve minibüslerle koyu terk ederek, başka bölgelerde denize gitti.

Tatilciler isyan etti
Güvercinlik'e tatile gelen Bilkent Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü sorumlusu Ayşe Kurgan, "İki haftadır sık sık rastladığımız balık ölüsü ve kirlilik bu sabahtan itibaren had safhaya ulaştı. Koyun üstü tamamen ölü balık ve sintineyle kaplanırken, yabancı turistler otellerden kaçmaya başladı. Sahile gelenler ise denize giremeden geri döndü. Biz de denize giremiyoruz. Güzelim cennet koyu çöplüğe çevirdiler" diye konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurul üyesi Ahmet Kafadar da, "Sabah saatlerinde denize boşaltılan ölü balıkları gördüm. Teknenin ismini jandarma güçlerine ve zabıtaya bildirdim. Göz göre göre cenneti cehenneme çevirenlere en ağır ceza verilmeli” dedi.

Güvercinlik jandarması ile Mumcular Belediyesi zabıta ekipleri Güvercinlik köyü Muhtarı Mehmet Gereme ile birlikte bölgede karadan ve denizden inceleme yaptı. Jandarma ve zabıta ekipleri tutanak tuttu. Gereme şunları söyledi: "Tonlarca balık ve tekne sintinesi koyu cehenneme çevirdi. Trol tekneleri satamadıkları balıkları getirip koya dökünce bu felaket yaşanıyor. Koyda turistler yerine ölü balıklar yüzüyor. Savcılığa suç duyurusunda bulundum."

Turist kaçıyor
Burası Bodrum’un en güzel koylarından Güvercinlik.?Ancak trol teknelerinin döktüğü ölü balıklar ve sintine nedeniyle kokudan durulmayacak vaziyette. Turistler de yöreden kaçıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.