Haberler

Metrobüste deneme seferleri başlıyor

Tarih: 5 Eylül 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı-Zincirlikuyu arasındaki metrobüsün ikinci etap çalışmalarını 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirterek, deneme seferlerinin bir kaç gün içinde başlayacağını açıkladı.

Sadabat Arabalı Vapuru’nun Hizmete Alınması Töreni’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Topkapı-Zincirlikuyu hattını 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Okulların açılmasına 4 gün kaldı. Bir kaç gün içinde deneme sürüşlerine başlıyoruz. Orada bu iş bitmez diyenler oldu, iddiaya girenler oldu. Şehir hayatı içerisinde biraz sıkıntı verdik ama bitirdik. O da devreye girince günde 400 bin insan bu sistemi kullanacak. İlk anda tepkiler aldık ve farklı değerlendirmeler yapıldı. ‘Ne var ki bunu yapmakta’ diye yazıldı. ‘Seçim yatırımı’ dendi. Peki bu kadar kolaydı ve seçim yatırımıydı da bu sistemi dönemimize kadar kimse düşünüp hayata geçiremedi? Biz, bize verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için ekibimizle birlikte 24 saat 365 gün durmadan çalışıyoruz” diye konuştu.

Metrobüs dünyaya örnek oldu!...
Metrobüsü Göztepe’ye ulaştıracak üçüncü etabın ihale çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Bu sistem, inşallah Zincirlikuyu'dan Anadolu yakasına Göztepe ve Söğütlüçeşme’ye kadar gidecek. Ayrıca Harem’den Söğütlüçeşme’ye metrobüs tarzında shuttle seferleri koyacağız. Bu iki sistem arasında ring yapacak” dedi.

4. etap olan Beylikdüzü’nün de devreye girmesiyle Beylikdüzü-Göztepe arasında günde 1 milyon yolcu taşınacağını vurgulayan Başkan Topbaş, metrobüs projesinin İspanya ve Güney Kore’ye örnek olduğunun altını çizerek, “Maalesef bazı İstanbullu dostlarımız bu iş kolay, aç-kapa basit bir proje olarak görüyorlar. Seçim için yapılıyor diyorlar. Bugüne kadar bunlar niye yapılmadı. Dünya İstanbul'u takip ediyor. İspanya ve Güney Kore metrobüs siparişi veriyor şimdi. İstanbul'da yaşayanlara metrobüsü binmelerini tavsiye ediyorum. Binin ve o konforu yaşayın” şeklinde konuştu.

Metrobüsün ilk etabı olan Topkapı-Avcılar Hattı’na 156 milyon YTL harcandı ve günde 270 bir yolcu kapasitesine ulaşıldı. 2. etap olan 10,5 kilometrelik Topkapı-Zincirlikuyu Hattı’nı da 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 4. etap olan Beylikdüzü’nün de devreye girmesiyle Beylikdüzü-Göztepe arasında günde 1 milyon yolcu taşınacak.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.