Haberler

Denizli'de orman yangını

Tarih: 8 Eylül 2008 Kaynak: CNN Türk
Denizli merkeze bağlı Başkarcı beldesindeki Başkarcı Dağı ormanlık alanında çıkan yangın, etkisini sürdürüyor.

Yangında, ilk belirlemelere göre 5 hektar kızıl ve kara çam ormanı zarar gördü. Denizli Orman İşletmesi Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İsrail Deresi mevkisinde piknik alanı yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle sarp yamaçların bulunduğu kızıl ve kara çam ormanına yayıldı.

Yangına, Denizli Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 25 arazöz, çevre belediyelerden gelen 20 itfaiye aracı ve 130 yangın söndürme işçisinin yanı sıra Muğla, İzmir ve Denizli'den gelen 5 helikopterle müdahale ediliyor.

Yangında ilk belirlemelere göre, 5 hektarlık kızıl ve kara çam ormanı zarar gördü. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servis ambulanslarının da bölgeye sevkedildiği öğrenildi. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Denizli Orman İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 10 hektar alana zarar veren yangının doğu, batı ve kuzey kesimleri kontrol altına alınarak bu yönlere genişlemesi engellendi.

İsrail Deresi mevkisindeki piknik alanı yakınlarında çıkan yangına, havanın kararması nedeniyle helikopterle müdahale edilemezken, kayalık yapı nedeniyle arozözlerin de giremediği güney kesimdeki çalışmalar insan gücüyle sürdürülüyor.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Patara Antik kenti ormanlık alanında da çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ise, 10 hektar makilik alan yandı. Alınan bilgiye göre, Tepeköy Suni Baba mevkisindeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredeki vatandaşların itfaiyeye haber vermesinin ardından, yangın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında, evleri makilik alana yakın bazı vatandaşların yaklaşan alevler nedeniyle panik yaşandığı gözlendi.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, 10 hektar makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.