Haberler

Sanko, Yedigöze Barajı'nı 600 milyon dolara bitirecek

Tarih: 8 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yenilenebilir enerji üretimi yapan hidroelektrik santrallerin büyük önem taşıdığını belirterek, "İmamoğlu Ovası sulaması ile yeni bir Çukurova oluşmasını sağlayacak Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES, 600 milyon dolara mal olacak" dedi.

Sanko Holding şirketlerinden Yedigöze Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ tarafından inşa edilen Yedigöze Sani Bey Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES), derivasyon tünellerine su verildi.

Çevre dostu
Konukoğlu, Adana'nın Aladağ, İmamoğlu ve Kozan ilçeleri arasında, Seyhan Nehri üzerinde sulama ve enerji amaçlı olarak projelendirilen Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES'te bundan sonraki süreçte enerji santralı binası, su alma yapısı ve gövde inşaatının yapılacağını belirtti. Konukoğlu, şöyle konuştu: "İmamoğlu Ovası sulaması ile yeni bir Çukurova oluşmasını sağlayacak Yedigöze Sani Bey Barajı ve HES, 600 milyon dolara mal olacak. Enerji ihtiyacının kesintisiz, kaliteli, güvenilir, ekonomik ve çevreyi mümkün olan en az düzeyde etkileyecek şekilde karşılanması ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında temiz, çevre dostu ve yenilenebilir enerji üretimi yapan hidroelektrik santraller büyük önem taşıyor."

Sanko Holding'in rüzgar enerji santralı da kurduğunu anımsatan Konukoğlu, "Dağlardaki rüzgarın esintisini, nehirlerdeki suyun serinliğini enerji olarak evlere, iş yerlerine, yaşam alanlarınıza getireceğiz" dedi. Abdulkadir Konukoğlu, enerji yatırımlarının özel sektöre açılması sonrasında "su akar, Türk bakar" anlayışının yerini, "su akar, Türk yapar" anlayışına bıraktığını sözlerine ekledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.