Haberler

Kuzey Trakya çöle dönüşecek

Tarih: 8 Eylül 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Trakya’dan İstanbul’a getirilen Istırancalar’ın suyunun bölgede ciddi susuzluk sıkıntısı yarattığı vurgulanarak Çevre ve Orman Bakanlığı’nın izniyle İSKİ’nin Kuzey Trakya’yı tamamen çöle çevirecek Rezve Deresi projesinden derhal vazgeçmesi istendi.

Son Dereler...
Doğa Gözcüleri Derneği, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı, Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği, Doğal Hayatı Koruma Derneği üyeleri Şahika Ertan ile Asaf Ertan, hazırladıkları raporda, İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen projelerin Trakya’da yarattığı olumsuzluklara dikkat çekti. İSKİ’nin yıllarca önce kente su getirmek için Kuzey Trakya’daki Istıranca’nın sularını tarumar ettiği belirtilen raporda, şimdi de Kuzey Trakya’da yeni yapılandırılan İğneada Longozları Milli Parkı’nı besleyen, el atılmamış son derelere ve hatta Bulgaristan’la sınırımızı oluşturan Rezve Deresi’ne göz dikildiği vurgulandı.

Raporda Istırancalar’ın suyunun İstanbul’a verilmesi ile bölgede meydana gelen olumsuzluklar şöyle sıralandı:

“Istıranca Ormanları’nda kuraklıktan ağaçlar kuruyor. Toprağın çok derinlerine kadar nemden eser yok. Kuzey Trakya kuraklıktan nasibini alırken dereler artık su getirmiyor. Yöre halkı hâlâ tarım yapmaktadır, ancak bahçelerini sulamak için bile su bulamamaktadır.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.