Haberler

Kepez kanalına yeşil makyaj

Tarih: 8 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Kepez Belediyesi, ilçenin simgelerinden biri olan DSİ'ye ait kanalı, yeşil kuşak projesi ile güzelleştiriliyor.

Projenin 1. etabı, Ahmet Vefik Paşa Caddesi'nde kanalın 700 metrelik alanında başladı. Kepez Belediyesi, Antalya'nın simgelerinden biri olan ve ilçe sınırları içerisinde bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kanalı çirkin görüntüsünden kurtarıyor. Antalya'nın girişini yapay şelale ve Atatürk maskıyla, Toptancı Hal yolunu ve Çevre yolunu yeşil kuşak projesi ile güzelleştiren Kepez Belediyesi, şimdi de kanal boyunda peyzaj çalışması başlattı. İlçenin simgelerinden biri olan ve bakımsızlıktan, atılan çöplerden dolayı çirkin bir görünüm kazanan su kanalı, yeşil kuşak projesi ile yeniden hayat bulacak.

Kanal boyu güzelleşecek
Ahmet Vefik Paşa Caddesi'nde kanalın DSİ köprüsü ile Erenköy köprüsü arasındaki 700 metrelik kısmında yeşil kuşak projesinin 1. etabı uygulanıyor. Kanalın etrafındaki otlar ve çöpler temizlendi. Kanalın üzerindeki demir köprüler kaldırılarak, yerlerine, daha modern, estetiği olan ahşap köprüler yapılacak. Yine kanalın etrafında ışıklandırma, yeşillendirme çalışması yapılacak, oturma alanları oluşturulacak. Peyzaj çalışmasının tamamlanmasıyla kaderine terk edilen Antalya'nın simgelerinden biri olan kanal boyu güzelleşecek ve cazibe merkezi olacak.

Kepez'de su medeniyeti kuruluyor
Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, yeşil kuşak projeleriyle hem kentin güzelleşmesine katkı sağladıklarını hem de Antalya'nın değerlerine sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Öner, Antalya'nın simgelerinden biri olan sulama amaçlı kullanılan DSİ'ye ait kanalının etrafını yeşil kuşak projesi ile cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Yeşil kuşak projesi ilekadirine terk edilen kanalın yeniden hayat bulacağını belirten Öner, "Kepez'in denizle sınırı yok. Ama yaptığımız su temalı parklarla Kepez'i su şehri yapıyoruz. Bugüne kadar sulama amaçlı kullanılan kanalı da, kentin sosyal yaşamına dahil edeceğiz. Kanal, artık su kanalı değil, Kepez'in güzelliğine güzellik katan bir dekor olacak. 1. etap çalışmasını tamamladıktan sonra yeşil kuşak projesini kanal boyunda uygulamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.