Haberler

Teleferik projesi güzergah belirleme aşamasına geldi

Tarih: 8 Eylül 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Mehmet Güler
Avusturya'daki teleferikleri inceleyen Büyükşehir Belediyesi heyeti, İzmit'te de araştırma yaptı. İzmit, yıllardır hayalini kurduğu teleferiğe adım adım yaklaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif ulaşım imkanı oluşturmak amacıyla hazırlıklarına başladığı teleferik projesinde yer tespiti aşamasına gelindi.

Bir süre önce teleferik projesiyle ilgili olarak Avusturya'da çeşitli incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, teleferik hattının geçeceği yerin tespiti için bölgeyi gezdi. Seka Park'tan Bağçeşme'ye ve oradan da Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'ne kadar uzanacak teleferik, hem ulaşım hem de turistik amaçlı kullanılacak. Genel Sekreter Karaloğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat ve projenin teknik sorumlularıyla birlikte, İzmit'in üst kısımlarında incelemelerde bulundu. Karaloğlu ve beraberindekiler, Körfez manzaralı teleferik hattı için tespit edilen muhtemel bölgeleri gezdi, projenin uygulanabilirliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Teleferik projesinin kentin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Karaloğlu, "Kentimizde teleferik projesini, öncelikli olarak Kartepe ve İzmit bölgesinde hayata geçirmek istiyoruz. İzmit'teki proje de, Kartepe kadar önemli. Hem ulaşım hem de turizm açısından önemli faydalar sağlayacak. Hayata geçireceğimiz bu proje ile vatandaşlarımız muhteşem Körfez manzarası eşliğinde kentin üst bölgelerine rahatça ulaşım imkanı elde edecek." dedi.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.