Haberler

Kaunos antik kentinde bir çeşme ortaya çıkartıldı

Tarih: 9 Eylül 2008 Kaynak: CNN Türk
Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Kaunos antik kentinde bir çeşme ortaya çıkarıldı.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, Kaunos antik kentindeki çalışmalarda tarihe ışık tutacak çok önemli bulgular elde edildiğini kaydetti.

Antik kentteki tiyatronun doğusundaki tonozlu girişin, yürüme koridoruna (diazoma) açıldığı bölümün tamamen temizlenerek her iki yan koridora merdivenle bağlanan girişlerin ortaya çıkarıldığını anlatan Prof. Dr. Işık, bunun üzerine tiyatronun kuzey tonozlu girişinin yakınındaki molozu da kaldırdıklarını dile getirerek, "Bu moloz dolgunun altından tiyatro için tasarlanmış bir çeşmeyi ortaya çıkardık" dedi.

25 kişilik bir ekiple yürüttükleri kazıyı bu yıl 15 ekime kadar sürdüreceklerini belirten Prof. Dr. Işık, "Kaunos'u harabe görünümünden kurtarıp, ona bir 'ören' karakteri kazandırmak için ziyaretçilere yönelik düzenlemeler yapıyoruz.

Çalışmalarımız, öngörülen program çerçevesinde, kazı, restorasyon, onarım ve deneysel arkeoloji, arkeolojik park çalışmaları ve düzenlemeler gibi farklı alanlarda sürüyor. Kaunos antik kentindeki kazı çalışmaları yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, antik kenti gezip çalışmalarımız hakkında bilgi alıyorlar'' dedi.

Prof. Dr. Cengiz Işık, antik tiyatroda küçük bir konser düzenleyeceklerini de ifade ederek, "Böylece hem çalışmalarımızda bize destek olan halka teşekkür edeceğiz hem de antik kente ilgiyi daha da arttırarak Kaunos'a bir ören kimliği kazandıracağız" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.