Haberler

Bursa'nın sahilleri temizlenecek

Tarih: 10 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin iftar yemeğine katılan Büşükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin,emlik, Mudanya, Umurbey, Kurşunlu bölgesinde büyük bir arıtma tesisi kurmayı planladıklarını söyledi. Şahin, proje tamalnadğında Bursa sahillerinin kirlilik kabusundan kurtulacağını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bir şehirde yatırımlar kadar çevre ve altyapı yatırımlarının da önemli olduğunu belirterek, en önemli çevre yatırımlarından bir tanesinin Bursa'nın sahillerini kirlilik kabusundan kurtaracak 'derin deniz deşarjı' olduğunu söyledi. Başkan Şahin, Mudanya ve Gemlik'te sistemin hizmete açıldığını, 80 milyon Euro'luk bir kredi ile yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Şahin, Gemlik, Mudanya, Umurbey, Kurşunlu bölgesinde büyük bir arıtma tesisi kurmayı planladıklarını vurguladı. Hikmet Şahin, kredi temini ve Hazine garantisinin alınmasının ardından hayata geçirilmesi planlanan proje ile sahil şeridinin daha da temiz olacağını vurguladı.

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) Kültürpark Altın Ceylan Tesisleri'ndeki geleneksel iftar yemeğine katılan Başkan Şahin, ana aks üzerinde şehiriçi trafiği rahatlattıklarını söyledi. Erikli'deki tek lambada 15-20 gün içerisinde kaldıracaklarını anlatan Şahin, Bursa'nın bir ucundan diğerine sinyalizasyona takılmadan ulaşılabileceğini, Kasım ayı itibari ile de Filament Kavşağı'nın tamamlanacağını, böylece BESAŞ Kavşağı'ndaki duraklamanın ortadan kalkacağını açıkladı.

Bursaray hızla ilerliyor
Bursaray üniversite etabı çalışmalarına ekim ayında başlanacağını ifade eden Şahin, yeni alınan vagonlarla mevcut sistemdeki sıkışıklığın ortadan kalkacağını ve istasyonlardaki bekleme süresinin 9'dan 4 dakikaya ineceğini belirterek, "Yeni vagonlar şu anda dünyadaki en son teknolojiye sahip. Şu anda 58 vagon alımı gerçekleştirildi. 30 ihale kapsamında, 28 tanesi de opsiyonel olarak alınacak. Bursa'nın insanları kalitelidir, bu yüzden ben de Bursa'nın mobilyalarının ileri teknoloji olmasını tercih ettim. Üniversite etabından sonra hedefimiz ise stadyumdan, Altıparmak, Heykel ve Setbaşı'na raylı sistemi ulaştırmaktır. Ancak önce metro olabilmesi için uygunluğu zemin etütleri ile araştırılacak ve sonuçlar kamuoyuna açıklanacak" şeklinde konuştu.

Bursa'nın İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük gücü olduğunu vurgulayan Şahin, "Özelleştirme İdaresi'nden alınan 306 dönüm alanda dev bir parkın içinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ni hayata geçiriyoruz. 15 bin metrekare üzerine yapılan kongre ve kültür merkezi ise gelecek yıl tamamlanacak. Bir adet bin 800 bir adet 800 ve 11 adeta 50 ile 150 metre kare arasında değişen çalışma salonu yer alıyor. 2009 yazından itibaren Bursa artık kongre şehridir. Bursa'nın ortasındaki çöküntü bölgesi olan Santral Garaj, belediyenin cebinden bir kuruş çıkmadan Kent Meydanı ve Çarşısı'na dönüştü. Kent Meydanı çalışmasının bölgedeki diğer çöküntü alanların da tetikleyicisi olacak. Osmangazi Belediyesi'ne kadar olan bölge için de proje yapıldı. Kamuoyu ile paylaşıldı. Onaylandığında hayata geçireceğiz." dedi.

"Bürokrasiye yenildik, teleferik gecikti"
Şahin, bugüne kadar yapılan yatırımları yeterli görmediklerini, yeni dönemin dönüşüm dönemi olacağının altını çizdi. Teleferik Projesi'nin, gelecek yıllarda hayata geçirilmeyi planladığı projelerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirdik. Ancak bürokrasiye yenildiğimiz teleferik projesinde verdiğimiz sözü tutamadık. Ankara ve Bursa bürokrasisi bizi yendi. Ama vazgeçmedik. Önümüzdeki süreçte bu projeyi hayata geçireceğiz. 8,5 kilometrelik mesafeyi 40 kişilik tek kabinle değil, 180 tane 6 ve 8 kişilik kabinlerle daha konforlu bir şekilde beklemeden ve en şiddetli rüzgarda bile Uludağ'a teleferikle ulaşılabilecek. Çevre Bakanlığı'na kapsamlı bir proje gönderdik. Geri gönderildi. Yalnızca ulaşım projesi yapmamı istendi. Ankara'da yeniden görüşeceğiz. Umarım bu kez bürokrasiyi aşarız" dedi. Şahin, Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi ile bu bölgenin de Bursa'ya yakışacak bir görünüme kavuşacağını belirtti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.