Haberler

Tarihî hamamın kurşun kaplamaları çalındı, MOBESE kurulmadığı için hırsızlar yakalanamıyor

Tarih: 10 Eylül 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Orhan Yıldırım
Tarihî Gümrük Hamamı'nın kurşun kaplama çatıları kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Mahalle muhtarı hırsızların bulunup adalete hesap vermesini istedi.

Erzurum'da bulunan ve Osmanlı dönemi eserlerinden olan Gümrük Hamamı hırsızlarca talan edildi. Yeğenağa Mahallesi'ndeki hamamın kurşun kaplamaları kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalındı. 2 yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Gümrük Hamamı'nın restorasyonu yaptırılmış ve kurşun kaplamaları da yenilenmişti. Klasik Osmanlı hamam mimarilerinden birisi olan hamam, 1717 yılında Derviş Hacı İbrahim tarafından yaptırılmıştı.

Semt sakinleri ecdat yadigârı hamamın kurşun kaplamalarını çalanların yakalanıp adalete hesap vermesini istedi. Mahalle sakinleri adına konuşan muhtar Selahattin Gözeler, Osmanlı yapısı olan hamamın tarihî kurşunlarının çalınmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Tarihî mekânların özel bir ekip tarafından korunma altına alınmasını isteyen Muhtar Gözeler, "Erzurum'a yakın bir gelecekte MOBESE sistemi kurulacak. Bu sistemin öncelikle tarihî mekânlara kurulmasını istiyoruz. Hırsızların tarihî hamamın kurşun kaplamalarını çalması utanç verici. Hırsızların en kısa zamanda yakalanıp yargıya hesap vermesini istiyoruz." diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Gümrük Hamamı'nın 2 yıl önce restorasyonun gerçekleştirildiğini kaydetti. Aynı yetkili, olayın yargıya intikal ettirildiğini ve bu konu ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını ifade etti. Yetkili, hamamın işletilmediği için kurşun kaplamaları için hırsızlar tarafından cazip bir yer olarak görüldüğünü de sözlerine ekledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.