Haberler

Gökçek durdurma kararlarına isyan etti

Tarih: 11 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet
Çeşitli odaların, Büyükşehir Belediyesi’nin geçit ve kavşak inşaatlarına yargıya başvurarak aldırdıkları ’yürütmeyi durdurma’ kararları, Başkan Gökçek’i kızdırdı.

Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’ya yaptıkları hizmetlerin engellenmeye çalışıldığını öne sürerek, "Onlar istedikleri kadar söylesinler, istedikleri kadar dava açsınlar, mutlaka bu alt geçitler bitecek" dedi.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odasınca Altınpark Anfa A Salonunda düzenlenen iftar yemeği sonrasında konuşan Gökçek, Ankara’da trafiği rahatlatmak için bu sene 18 alt-üst geçidin yapıldığını belirterek, doğal gaz ihalesini alan müteahhidin belediyeye parasını ödemesi durumunda bu sayının daha da artacağını söyledi. Yapılan geçitlerin, vakit ve ekonomi anlamında vatandaşa tasarruf sağladığını ifade eden Gökçek, "Biz bunları yaparken çok mücadele veriyoruz. Ve üzülerek ifade ediyorum, CHP Grubu ve onlarla hareket eden odalar, açmış oldukları davalarla bizim bu hizmetlerimizi engellemeye çalışıyorlar" dedi.

Gökçek, şöyle devam etti:

"Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce Kolej Kavşağını yapmaya niyetlendik, tam ihalesini yapacağız CHP Grubu gitti yürütmeyi durdurma getirdi. Şimdi planı yeniledik, tam temeli atacağız, bu sefer Çankaya Belediyesi yürütmeyi durdurma kararı getirdi. Yani Ankara’da ne kadar hayırlı işler yapacak olursak olalım, bir bakıyoruz karşımızda ya CHP’li bir belediye, ya bir belediye meclis üyesi ya da onlarla hareket etmeyi adet haline getirmiş bir oda. Hizmeti engellemek için her şeyi yapıyorlar. Zaten bunlar ne hizmet yapar, ne de yaptırırlar. Bir türlü bu işi aşabilmek mümkün olmuyor."

En pahalısı Akay geçidi
Gökçek, yapımı en pahalı olan Akay Geçidi’nin, yakıt tasarrufu açısından kendisini amorti etme süresinin 8 ay olduğunu belirterek, "Bunu görmemezlikten gelmek için çağdışı olmak lazım. Onlar istedikleri kadar söylesinler, istedikleri kadar dava açsınlar, yasalardan ayrılmadan, ama sağdan, ama soldan, ama alttan, ama üstten mutlaka bu alt geçitler bitecek" diye konuştu. Akay Alt Geçidi’nin kapatılması için mahkemeye verildiğini anlatan Gökçek, şunları söyledi:"İsviçre’nin Basel şehrine gittik. Stada giderken, girdik bir tünele, oradan alt geçide, oradan tekrar üst geçide sonra geldik stada. Ben de orada konuşuyorum devamlı ’Bu adamlar ne kadar çağ dışı’ diyorum. Gelsin bunlar Türkiye’yi görsünler. Bizim mimarlar odasını, CHP’li Çankaya Belediyesi’ni görsünler. Bunlardan akıl alsınlar. Bütün dünya alt-üst geçit yapıyor, ama bizimkiler hala geçmiş dönemlerde, 70 yıl öncesinde yaşıyor."

Turan Güneş’te trafik çilesi
Gün geçtikçe İstanbul trafiğine benzemeye başlayan Başkent trafiği okulların açılmasıyla birlikte çekilmez hale geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin alt-üst geçit çalışmalarıyla Ankaralı için yaz boyu işkenceye dönen yollar kentlilerin tatilden dönmeleri ve okulların açılmasıyla daha da hareketlendi. Kentin en büyük bulvarlarından Turan Güneş Bulvarı’nda özellikle iş çıkış saatlerinde sıkışan trafik Başkentlileri isyan ettiriyor. Yolun yeterince geniş olmadığından şikayet eden vatandaşlar, yeni konutların da yapılmasıyla birlikte yakın zamanda trafik keşmekeşinin artacağını belirtiyorlar.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.