Haberler

TOKİ Bursa'ya 7 bin işyeri ve 15 bin konut yapacak

Tarih: 11 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Kestel yakınlarında 4 bin 500 dekarlık alanda site şeklinde 7 bin işyeri ile Gürsu ilçesinde 5 etap halinde 15 bin toplu konut inşaatına başlayacak. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 'TOKİ Bursa'ya damga vuracak' dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Kestel ilçesi yakınlarında 4 bin 500 dekarlık alanda site şeklinde 7 bin işyeri ile Gürsu ilçesinde 5 etap halinde 15 bin toplu konut inşaatına başlayacağını söyledi.

Huzur Otel'deki iftar yemeğine katılan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, şehir içinde küçük atölyelerde sıkışıp kalan esnaf ve sanatkarların daha tertipli bir ortamda ve güçlü bir dayanışma içerisinde çalışması için TOKİ'nin 7 bin işyeri bulunacak Kestel'de bir küçük sanayi sitesi inşaatına başlayacağını belirtti.

Kola fabrikası yakınında hazineye ait bozuk orman arazisinde 4 bin 500 dekarlık alanda sanayi sitesi kurulacağını ifade etti. Yalçın, "İlk etapta 2 bin 500 dekarlık alandainşaat başlayacak. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne üye odalarımızın kanalıyla esnaflarımızdan bu işyerleri için talep toplanmaya başlandı. 5 bin YTL peşinatla girilecek işyerlerini 1 yıl içerisinde TOKİ teslim etmeyi planlıyor. İlk yıl ödemesiz, sonrasında aylık 350 YTL taksitle 15 yılda geri ödenmesi planlanan işyerleri için esnafımızdan gelen talebe göre sitelerin durumu şekillenecek' dedi.

Yeni bir uydu şehir doğuyor
Kısa zamanda TOKİ'nin temel atarak Kestel'de sanayi sitesinin inşaatına başlayacağını belirten Yalçın, 'Ayrıca Gürsu Belediyesi'nin önkayıtlarını yaptığı Dışkaya bölgesindeki 15 bin konut için de 3 bin konutluk 5 ayrı fazda ihale ve inşaat işleri yapılacak. Bursa'nın yeni bir uydu şehri olacak olan Gürsu Toplu Konutları'na şu anda vatandaşlardan büyük talep var. Bu proje de TOKİ'nin Bursa'ya damgasını vuracağı bir proje olacak" şeklinde konuştu 

Zemin etüdü tamamlandı 
Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde jeofizik zemin etütleriyle alakalı 28 ayrı bölgede sondaj çalışmalarının tamamlandığını, 400 konutluk ilk kısım inşaatına çok kısa zamanda başlanacağını belirtti. Bölgede çok katlı yüksek binalarla ilgili bin konut için ise TOKİ'nin ikinci bir inşaat ihalesi gerçekleştireceğini, bu çalışmalarında farklı bir müteahhit tarafından gerçekleştirilerek binaların yakında hızla yükseleceğini bildirdi. TOKİ'nin Kestel'de küçük sanayi sitesi inşa etmesinin en çok Osmangazi Belediyesi'ni memnun ettiğini belirten Altepe, "Mahalle aralarında sıkışıp kalan küçük atölyelerin bir sitede, güçlerini birleştirerek daha disiplinli çalışmaları hem şehircilik, hem de ekonomik verimlilik bakımından önemlidir" diye konuştu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.