Haberler

Başkan Topbaş; “Hilton arazisine yeni yapıya izin vermeyiz!...”

Tarih: 11 Eylül 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kentsel Sit Alnı’nda kalan Hilton arazisiyle ilgili imar planı değişikliğini Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu onaylasa bile kendilerinin onay vermeyeceğini söyledi.

CRR’de “2008-2009 Tiyatro Sezonu ve Yeni Sahne Projelerinin Tanıtım Toplantısı”na katılan 2008-2009 Dönemi Tiyatro Projeleri Tanıtım Toplantısı’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Kadir Topbaş, Hilton arazisi imar planına itirazla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti;

“Bölge zaten Kentsel Sit Alanı olarak ilan edilmişti. Kurul buna onay verse bile biz planlarımızda bunu işleyemeyiz. Çünkü bu bölgedeki emsaller belli. Ciddi bir yoğunluk gelebilir. Talep edilen emsal uygulamaya konduğu taktirde burada Gökkafes’e benzer rezidans adı altında büyük yapılar çıkar. Burası İstanbul Boğazı’nın siluetinde çok etkileşim noktasında. Esasında İstanbul’un Galata Pera Bölgesi ve Beyoğlu sırtları yüksek yapıları kaldırmayacak noktalar. Çünkü burada yükseklik olarak Galata Kulesi var. Onunla hiçbir yapının yarışmaması lazım.”

Maslak hattındaki yüksek yapılardan bir hat bulunduğunu bildiren Başkan Topbaş, ancak Beyoğlu bölgesinde yoğunluk getireceği, yeşil alanları azaltacağı için izin yüksek yapılara izin verilmeyeceğini kaydetti. Bazı siyasi çevrelerin İstanbul'da yeşil alanları yok ederek imara açtıkları iddia ettiğini belirten Kadir Topbaş, “Bir takım alanların imara açıldığı bütün yanlış. Böyle bir şey yok. İmar planlarıyla ilgili 4-5 bin imar tadilatı yapıldığı söyleniyor. Böyle bir şey asla yok. Bin civarında tadilat yapıldı. Yapılan tadilat sayısına yol düzenlemeleri, köprü, kavşak düzenlemeleri de dahil. Ancak ilçelerden gelen talepler doğrultusunda arazilerde parsel boyutunda düzenlemeler yapılabiliniyor” diye konuştu.

Süreç devam ediyor
Topbaş, Şişli Belediye Meclisi’nin Hilton arazisiyle ilgili talebi onaylamasını nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soruya ise şu cevabı verdi; “Onu artık Şişli Belediyesi’ne sormak lazım. Ana planları, 5000’lik planları Büyükşehir yapar. Metropoliten planları Büyükşehir yapar. Şehrin tamamını görür. İlçe belediyesi kendi ölçeğinde görür. Kendi ölçeğinde baktığında bunu göremeyebilir. Kent bütünü içine baktığımız zaman değerlendirmeyi plancılarımız ona göre yaparlar. Bu yapılan itirazlar vardı tekrar belediyesine iade edildi. Prosedürün bir süreci var. Süreç işliyor. Şişli planları içinde planlarda mevcut emsali koruyan planları itiraz edilerek farklı bir talep gelmiştir. Şişli Belediyesi'nden geçmiş dahi olsa, bunun esas değerlendirmesini kent bütünlüğü içinde Büyükşehir Belediyesi yapacaktır. Kaldı Şişli Belediye Başkanı ve bazı meclis üyeleri bizim meclis üyelerimizdir. Değerlendirme birlikte yapılır.”

 

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.