Haberler

Harbiye Muhsin Ertuğrul ilk yerine taşınıyor

Tarih: 11 Eylül 2008 Kaynak: Radikal
İstanbul Şehir Tiyatroları, 1960’ların sonunda Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin inşaatı sürerken, bir yıl boyunca Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) Harbiye’deki binasının konferans salonunu Harbiye Meydan Sahnesi olarak kullanmıştı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi, yapıldıktan 40 yıl sonra Kongre Vadisi inşaatı nedeniyle yeniden yapılmak üzere geçen yıl yıkılmıştı. Aynı tarihlerde YEM de Harbiye’deki binasını boşaltmış, Fulya’daki yeni yerine taşınmıştı. Şehir Tiyatroları, şimdi yeniden Harbiye’deki ilk sahnesine, eski YEM binasına taşınıyor.

Dün CRR’de düzenlenen yeni dönemde Şehir Tiyatroları konulu basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu sezondan itibaren eski YEM binasının Harbiye Sahnesi olarak kullanılacağını ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin ise 29 Ekim 2009’da yeniden açılacağını açıkladı.

Harbiye Kongre Vadisi Projesi’ne 217 milyon YTL’lik yatırım yapıldığını aktaran Topbaş, burada 3 bin 500 kişilik bir oditoryum, sergi salonları ve yenilenen Muhsin Ertuğurul Sahnesi’nin yer aldığını söyledi. Topbaş, “13 milyon YTL’ye mal olan ve tiyatro sahnesi 1500 metrekareden 3 bin 500 metrekareye çıkan Muhsin Ertuğrul, 29 Ekim 2009’da perdelerini açacak. Biletler de Ocak itibarıyla satışa sunulacak” dedi.

Önem verdikleri projelerden birinin Beyoğlu Sahnesi olduğunu anlatan Topbaş, açılan mimari proje yarışmasının sonuçlandığını ve komplekste 600 kişi kapasiteli büyük bir salon, deneysel sahne ve çocuk tiyatrosu sahnesinin yer alacağını vurguladı. Yapımı süren sahneler arasında Tepebaşı Dram Tiyatrosu ve Vatan Caddesi’ndeki tiyatro sahnesi, Güngören ve Bahçelievler sahnelerinin yer aldığını belirten Topbaş, “Amacımız İstanbul’un her semtine bir sahne kazandırmak. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi ile Fatih Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi de yeniden inşa edildi” diye konuştu.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, açıklanması gereken çok sayıda projeleri olduğunu, bu nedenle 16 Eylülde Malta Köşkü’nde düzenlenecek basın toplantısıyla yeni dönem repertuvarını duyuracaklarını söyledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.