Haberler

Barok Kilisenin İçinde Işıktan Bir Ev

Tarih: 11 Eylül 2008 Yazan: Gül Keskin


14 Eylül 2008 tarihinde dünyanın en büyük mimarlık organizasyonlarından 11. Venedik Mimarlik Bienali ziyaretçilerine kapılarını açacak. İki yıl aranın ardından Aaron Betsky'nin küratörlüğünde, "Out There: Architecture Without Building (Orada: Binanın Ötesindeki Mimarlık)" ana temasıyla Venedik'in Arsenale ve Giardini bölgelerinde gerçekleştirilecek serginin uzantılarıyla kentin her yerinde karşılaşabiliyorsunuz. Otobüslerden Venedik'in dar sokaklarına, kiliselerden meydanlara kadar her yerde bienalin posterine ya da bir enstalasyona rastlamak mümkün.



Grand Canal'ın hemen kenarındaki geç Barok San Stae Kilisesi de bienal kapsamında gerçekleştirilen "BornHouse (DoğumEvi)" etkinliğine ev sahipliği yapıyor. 26 uluslararası mimarın eserlerinden oluşan serginin küratörü ise Rus mimar Yuri Avvakumov. Domenico Rossi tarafından 1709 yılında inşa edilen ve Giuseppe Torretto, Antonia Tarsia, Pietro Baratta ve Antonio Corradini'nin birbirinden göz alıcı heykelleriyle süslenen kilisenin içine dev bir ışık hüzmesi gibi konan enstalasyondaki eserlerin hepsi ayrı bölmelere konmuş ve dış kabuğunda göz hizasına denk gelen deliklerden eserleri inceleyebiliyorsunuz.



Mimarlar: Raoul Bunschoten, Gary Chang, Adriaan Geuze, Jerry van Eyck, Vilen Kunnapu, Thomas Leeser, Peter Markli, Valerio Olgiati, Laurids Ortner, Hani Rashid, Sergej Tchoban, Stuart Veech, Mascha Veech, Vydavy Sindikat, Yuri Avvakumov, Art-Blya Group, Eugene Asse, Timur Bashkaev, Alexander Brodsky, Alexei Kozur, Ilya Babak, Totan Kuzembaev, Yuri Kuzin, Project Meganom, Iced Architects, Sergey Skuratov, Natalia Zolotova, Sergey Padalko, Vladamir Plotkin, Vladislav Savinkin, Vladamir Kuzmin.

Sergi 26 Ekim'e kadar devam edecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.