Haberler

Ayvalık’a villa yatırımı!

Tarih: 12 Eylül 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Oya Uğral
Maliye Bakanlığı'nca Sarımsaklı plajında 6 adet süper lüks villa ve sosyal tesislerin yapımına başlanıyor. Bakanlık bütçesinden yaklaşık 2 milyon YTL ödenekle tamamlanacak villalarda bakanlar ve üst düzey bürokratlar tatillerini geçirecek. Sarımsaklı'da planlanan lüks villa girişimlerine CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, "Ödeneksizlikten yatırımlardan yoksun bırakılan bölgede hükümet, zevkine, sefasına öncelik veriyor" diyerek tepki gösterdi.

TOKİ’yle maliye arasında yapılan anlaşma gereği bakanların ve üst düzey bürokratların tatillerinde kullanacağı villalarla diğer tesislerin inşaatının 4 ay içinde tamamlanıp teslim edileceği açıklandı. Daha önce Balıkesir Defterdarlığı'nın eğitim ve dinlenme tesisleri olarak kullandığı ve halen üzerinde 9 adet yapı bulunan 11 bin metrekarelik alan, bir süre önce Mali İdari İşler Daire Başkanlığı'nın kullanımına geçti. Tesis inşaatı, bu yılın Mayıs ayında Toplu Konut İdaresi'ne ihale edildi. 18 Eylül'de içindeki yapıların yıkımıyla birlikte inşaat çalışmalarının başlatılacak olmasına karşın, Küçükköy Belediye sınırlarına dahil olan ve doğal sit olarak tescilli sahadaki girişimler için belediyeden ve Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurul'undan henüz izin alınmadığı ortaya çıktı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, hükümetin tatil yatırımına öncelik vermesini eleştirdi. Yıllardır bir çivi dahi çakılmayan Ayvalık Lale Adası'ndaki Turizm Otelcilik Meslek Lisesi inşaatının ödenek yetersizliğinden bir türlü tamamlanamadığını anımsatan Erol, bakanların kalacağı lüks villalara 2 milyon YTL ayrılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Erol, "Bölge turizmini olumsuz etkileyen sorunlar dururken, hükümet kendi zevkini, sefasını düşünüyor. Yöreye ekonomik girdi sağlayacak ve istihdam yaratacak çok daha önemli yatırımlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.