Haberler

Canalioğlu: Trabzon'un sahilleri temizlenecek

Tarih: 12 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Atık Su Bertarafı Projesi'nin tamamlanmasıyla Trabzon sahillerinin artık eskisi kadar temiz olacağını söyleyen Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, "Projeyle şehrin atık suyunun uygun şekilde arıtılması ve kanalizasyon sisteminin geliştirilmesini hedefliyoruz" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Atık Su Bertarafı Projesi Fizibilite Çalışmasının tanıtım ve ilgili sözleşmenin imzalanması dolayısıyla çalışmayı yürütecek olan Alman Gauff Ingenieure ve Temelsu Uluslararası Mühendislik A.Ş. yetkililerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu, atık su bertarafı projesinin tamamlanmasıyla Trabzon sahillerinin artık eskisi kadar temiz olacağını söyledi. Projenin amacının Trabzon'un atık su ve çamurun bertaraf edilmesi, kanalizasyon sisteminin geliştirilmesi ve su temin sisteminin verimliliğinin artırılması olduğunu belirten Canalioğlu, "Böylece arıtılmadan Karadeniz'e deşarj edilen suların miktarı azalacak, biyolojik kaynakların korunması, kara ve denizlerdeki tür çeşitliliğinin muhafazası ve estetik ve rekreasyonel değerlerin korunması sağlanacaktır" dedi. 

Almanya ile ortak proje 
Projenin birinci aşamasının Alman Kalkınma Bankası ile birlikte yürütüldüğünü ve ön fizibilite raporunun tamamlandığını dile getiren Canalioğlu, Türk-Alman mali işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışmanın maliyetinin yüzde 50'sini Almanya Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Bakanlığı'nın özel hibe fonundan, kalan yüzde 50'lik kısmının ise Trabzon Belediyesi'nin kendi kaynaklarından karşılanmasının öngörüldüğünü söyledi. Başkan Canalioğlu, çalışmanın tamamlanmasıyla sahillerdeki kötü kokuların da ortadan kalkacağını ve denize girilebileceğini müjdeledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.