Haberler

‘3. Boğaz Köprüsü’nde spekülatöre ters köşe yapabiliriz’

Tarih: 12 Eylül 2008 Kaynak: Radikal
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 3. Boğaz Köprüsü için dört ayrı yer belirlediklerini, bu sayede arsa spekülasyonunu engelleneceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İstanbul Boğazı’na yaptırılacak 3. Köprü’nün İstanbul’un yeşil alanlarına zarar vermeyecek bir güzergahı olacağını söyledi. Bakan Yıldırım, Ahlatlıbel Telekom Evinde iftar yemeğinde buluştuğu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldırım İstanbul Boğazı’na yaptırılacak 3. köprünün güzergahının sorulması üzerine, Bakanlığın köprünün yapılacağı yer konusunda dört alternatif belirlediğini söyledi. Yeni köprünün, İstanbul’un yeşil alanlarına zarar vermeyecek, kamulaştırma bedeli ağır olmayacak ve kent trafiğini rahatlatacak bir noktada yapılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, bu konular dikkate alınarak dört alternatif arasından bir güzergah seçileceğini ifade etti.

“Arsa spekülatörleri nedeniyle mi yerini açıklamıyorsunuz” sorusu üzerine Bakan Yıldırım, “Gayet tabii. Bu konularda maalesef spekülasyonlar oluyor. Onlara kimse itibar etmesin. Paralarını boşuna yatırmış olabilirler. Ters köşe yapabiliriz” dedi.

Yıldırım, Kafkaslar’daki gelişmelerden Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin nasıl etkilenebileceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, “Bakü-Tiflis-Kars Projesi asla ve asla Ermenistan’ı baypas eden bir proje değil. Bu proje, karşılıklı ticaretin, turizmin artırılmasını hedefleyen uluslararası işbirliği projesi. Buna Rusya, Yunanistan, İran’ın katılması da mümkün. Bu proje sadece Azerbaycan ya da Türkiye ile sınırlı değildir” diye konuştu.

3G ihalesi yapılacak
Yıldırım, başka bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül’ün Elektronik Haberleşme Kanununu veto etmesi üzerine, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması düşünülen 3. nesil (3G) GSM ihalesinin Telekomünikasyon Kurumu'nca gerçekleştirileceğini bildirdi. İhaleye ilişkin Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını belirten Yıldırım, ihalenin yıl sona ermeden yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Yol yapım çalışmalarına ilişkin soru üzerine Yıldırım, bu yıl için başlangıçta 1.5 milyar YTL tutarında yol yatırımı öngördüklerini, daha sonra 3.2 milyar YTL daha ek ödeme aldıklarını söyledi. Yıldırım, yıl sonuna kadar bu yılki toplam yatırım harcamasının 6.5 milyar YTL’yi bulacağını söyledi.

Öte yandan Binali Yıldırım Isparta’da pilotaj hatası nedeniyle meydana gelen uçak kazası raporunun bu ay bitmeden hazır hale gelebileceğini söyledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.