Haberler

Kaçak Kuran kursunun yerine anıt park

Tarih: 12 Eylül 2008 Kaynak: NTVMSNBC
Balcılar Belediyesi, hazırlığını sürdürdüğü proje ile çöken yurdun enkazında yaşamını yitiren öğrencilerin adlarının yazılacağı anıt ve içinde bilgisayar salonu, kütüphanenin de bulunacağı bir anıt park yaptıracak. NTVMSNBC’ye bilgi veren Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, “Oturma gruplarının olduğu, çocuklarımızın oyun parkının olacağı, çocuklara ait çok amaçlı bir park, kültür parkı olacak. Bu olay unutulmasın, hatırlansın diye bir kaidenin üzerine de çocukların ismini yazacağız” dedi.

"Ölenler şehit, kalanlar gazi..."
Konya’nın Taşkent İlçesine bağlı Balcılar Beldesi’ndeki Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu, 1 Ağustos’ta sabaha karşı büyük bir patlamayla çökmüş, yurtta yatılı kalan kız öğrencilerden 18’i enkaz altında yaşamını yitirmişti. Ruhsatsız ve yangın yönetmeliğine aykırı olduğu anlaşılan binada izinsiz faaliyet yürütüldüğü ortaya çıkmış, ancak çocuklarını kaybeden ailelerden hiçbiri şikayetçi olmamıştı.

Olaydan yaralı kurtulan 12 yaşındaki Şerife Atayer’in babası Ahmet Atayer’in “Bizim çocuklarımız baleye gitmiyor, diskoya bara gitmiyor, köpük banyosunda ölmüyor. Bazı medya grupları neden çok abartıyor, aklım almıyor. Burada ölenler şehit, kalanlar ise gazidir” sözleri de tartışma yaratmıştı.

Kaçak yurdun bahçesindeki LPG tankından çıkan gazın faciaya neden olduğu 3 katlı betonarme binanın çöktüğü yere anıt park için kolları sıvayan Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çalışmalarını NTVMSNBC’ye anlattı. Mülkiyeti Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne ait olan arsanın belediye bağışlandığını belirten Demirgül, anıt park projesi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: 

Bu olay unutulmasın, hatırlansın diye... 
Proje şu anda hazırlık aşamasında. Proje bir hafta içinde çıkar. Orası oturma gruplarının olduğu, çocuklarımızın oyun parkının olacağı, çocuklara ait çok amaçlı bir park, kültür parkı olacak. Kütüphaneyi oraya taşımayı düşünüyoruz. İnternet koyacağız. Okuma salonları, çocukların dışarıda oyanayabileceği oyuncaklar, oturma grupları ve yeşil alan olacak.

Aşağı yukarı 2 bin 500 metrekare civarında bir alan. Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği arsayı bize hibe ediyor. Parkın mali boyutu henüz belli değil. Tabii bu çocuk parkı olduğu için küçük bir kaide, kaidenin üzerine de bu olay unutulmasın, hatırlansın diye ölen çocukların ismini yazacağız.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.