Haberler

Prof. Şimşek’ten sürpriz istifa

Tarih: 17 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Osman Nuri Boyacı
Denizli’deki Laodikya Antik Kenti’nde süren kazı çalışmalarının altı yıldır başkanlığını yürüten, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Celal Şimşek, bir yıldır üstlendiği Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etti.

Kurul üyeliği görevine devam eden Şimşek, başkanlıktan istifa gerekçesini işlerinin yoğunluğu olarak açıklarken, kurulun kararları zaman zaman Pamukkale ve Denizli’de yürütülen uygulamalarla çakışmış ve kararları eleştiri konusu olmuştu.

Pamukkale’de antik havuz çevresinde yapılan düzenlemelerde kepçe kullanılmış, konunun basına yansımasının ardından kurulun gönderdiği heyetin yaptığı inceleme sonunda, Denizli eski Valisi Hasan Canpolat, çalışmada görev yapanlar ve sorumlular hakkında dava açılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırmıştı.

Kazı çalışmaları düştü
Bu karar sonunda Denizli İl Genel Meclisi, Laodikya’daki kazılar için geçen yıla göre daha az ödenek ayırmış, kazı çalışmaları dokuz noktadan üçe düşürülmüştü. İstifada, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Şimşek’in birbiriyle ilgili olan birçok görevi bir arada yürüttüğü yönündeki eleştirilerinin de etkili olduğu ileri sürüldü.

Şimşek ise, istifa gerekçesinin sadece işlerinin yoğunluğu olduğunu söyledi. Pamukkale’deki çalışmalarla ilgili kurul kararlarının ve kendisine yönelik eleştirilerin istifasında etkili olmadığını ifade eden Şimşek, "Çok yoğun bir çalışma ortamı içindeyim. Bir yandan dekanlık, bir yandan Laodikya’daki kazı çalışmaları çok yoğun çalışmama neden oluyor. Kurul başkanlığını bu yüzden bıraktım. Ayrıca kurul üyeliğim sürüyor" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.