Haberler

Çeşme'ye sualtı parkı kurulacak

Tarih: 19 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Asır
İzmir ve Çeşme'nin turizmdeki yerini daha da güçlendirmek amacıyla kurulan destination İzmir, dalış turizminde ideal bir adres olan Çeşme'de sualtı parkı kurulması için çalışma kararı aldı. Destination İzmir üyesi olan ve dalış turizminin yanı sıra; 3'üncü yaş ve termal turizm için yoğun bir faaliyet programı izleyen Sisus Otel'de gerçekleşen toplantıda Çeşme'nin dalış turizmindeki geleceği konuşuldu. Sualtı çekimleri yapan ve İsviçre Televizyonu Belgesel Bölümü Direktörü Otto Honegger'in katıldığı konferansta Çeşme'de dalış turizmin geliştirilmesi için ortak bir eylem planı oluşturulması fikri benimsendi.

Dalış Turizmi
Uzakdoğu'da yaptığı çeşitli sualtı çekimlerini konu alan Kleine Welt Im Grossen Meer (Büyük Denizde Küçük Dünya) adlı kitabının içinde yer alan resimleri ve film çekimlerini konferans katılımcılarına tanıtan Otto Honegger, birçok deniz canlısı hakkında da bilgi verdi. 1988'de yayımlanan ve içinde Ege Denizi'nde yaptığı dalışları konu alan Das Meer Lebt (Yaşayan Deniz) isimli kitabı da bulunan Otto Honegger, Türkiye'nin sualtı çeşitliliğini yeterli bulmadığını kaydetti; gerekli çalışmanın yapılması halinde önümüzdeki yıllarda turizme katkıda bulunacak mekanların yaratılabileceğini söyledi.

Honegger, "Türkiye ve Çeşme'de gerekli potansiyel var. Dalış turizminde en az İspanya, İtalya ve Fransa kadar sualtı popülasyonu çeşitliliğine sahipsiniz. Akdeniz'de büyük oranda balık çeşitliliği azaldı. Gerekli yatırımlar yapılırsa, Ege'nin dalış turizminde geleceği parlak" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.