Haberler

Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan EXPO Açıklaması: "Sadece Görevimizi Yaptık"

Tarih: 19 Eylül 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in EXPO adaylık çalışmaları çerçevesinde ödenen 2 milyon Euro’nun soruşturma konusu edilmesi üzerine bir açıklama yaparak, “Bu para, kentin EXPO sürecinde karşılaştığı finansal darboğazların giderilmesi için ödenmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendisine verilen bir görev çerçevesinde bu ödemeleri gerçekleştirmiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen organizasyonların kim tarafından ve ne kadar bir bedelle yapılacağına biz değil EXPO Yürütme Kurulu karar vermiş, Yönlendirme Kurulu da onaylamıştır” diye konuştu.

EXPO ile ilgili ödemelerinin, o dönem Dışişleri Bakanı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında kurulan ve ilgili bakanlıkların, Valiliğin, yerel yönetimin ve odaların yer aldığı Yönlendirme Kurulu talimatına göre yapıldığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “EXPO delegelerinin yol, konaklama ve yemek bedellerinin karşılanması, zamanla yarışılan o dönemde büyük önem taşıyordu. Yönlendirme Kurulu içinden oluşturulan Yürütme Kurulu bu harcamaları onayladı. Biz de Meclis kararı alarak, organizasyon için Dışişleri Bakanlığı tarafından seçilen ZED firmasına temsil-ağırlama-tören faslından fatura karşılığı ödemeleri yaptık. Söz konusu ödemeler Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu tarafından denetlendi, ibra edildi. Kaldı ki, delegelere verilen yemekler Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’ın himayelerinde gerçekleştirildi. Bizim harcadığımız para, kentin EXPO sürecinde yürürken karşılaştığı finansal darboğazların giderilmesi içindir. Yapılan organizasyonların ZED tarafından kime, hangi koşullarda ve ne şekilde yaptırıldığı konusu, EXPO kurullarının bilgisi ve denetimi altındadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece bu organizasyonların bedelini ödemiştir.”

Büyükşehir görevini yapmıştır
Sayıştay denetçilerinin yaptıkları incelemelerde, usül yönünden hatalı olduğuna inandıkları konuları raporlarına yazarak kendilerine gönderdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Biz de gerekli savunmamızı yapıyoruz. Ancak tüm aşamasıyla yetkili kurum ve kurulların bilgi sahibi olduğu ve onayladığı, kent yararına yapılmış bir harcama için zan altında bırakılmamız, hoş bir durum değil! Sempozyumların kim tarafından ve ne kadar bir bedelle yapılacağına biz değil EXPO Yürütme Kurulu karar verdi, Yönlendirme Kurulu da onayladı” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: “Burada kamuoyunun da çok iyi bilmesi gereken bir husus var: İzmir’in yerel yönetimi, EXPO sürecinde üzerine düşen her türlü temsil görevini yerine getirmiş ve gerekli maddi desteği vermiştir. Ve bu desteği, kente EXPO gibi büyük bir organizasyonun kazandırılması için görev bilmiştir. Bizim bugüne kadar yaptığımız harcamalarda nasıl bir belediyecilik anlayışı sergilediğimizi, nasıl bir duruşumuz olduğunu İzmir halkı ve kamuoyu zaten çok iyi biliyor. EXPO çalışmalarımızda ve harcamalarımızda Sayın Cumhurbaşkanımız en büyük tanıktır. Gerekiyorsa randevu talep edip durumu kendilerine arz ederim.”

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.