Haberler

Ak Enerji nükleer santral ihalesi için şartname aldı

Tarih: 22 Eylül 2008 Kaynak: Referans
Nükleer santral ihalesi için şartname aldığını açıklayan Ak Enerji, katılım koşulları ile ilgili incelemeleri başlattı. Şirkete ayrıca Botaş'a faturalarını vadesinde ödediğini açıkladı.

Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi için başlatılan ihaleye Akkök Grubu şirketlerinden Ak Enerji de girmeye karar verdi. Ak Enerji'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na cuma günü yapılan açıklamada, söz konusu ihaleyle ilgili şartnamenin alındığını ve katılım koşulları ile ilgili incelemelerin başlatıldığı hakkında bilgi verildi. Nükleer santral projesi ile ilgili Enerji Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ) tarafından açılan ve teklifleri 24 Eylül'e kadar alınacak nükleer santral ihalesinde Ak Enerji ile birlikte şartname alanların sayısının 13'e yükseldi.

Süre uzatımı düşünülmüyor
Teklifleri haftaya alınacak olan ihale ile ilgili herhangi bir süre uzatımı yapılmasının düşünülmediği de alınan bilgiler arasında. Nükleer santral ihalesi için Kanada'dan Atomic Energy Of Canada Limited (AECL), Japonya'dan Itochu Corporation, Fransa'dan Vinci Construction Grand Projects, Fransız-Belçikalı Suez-Tractebel, Rusya'dan kamu şirketi Atomstroyexport, Güney Kore'den KEPCO-Enka, China Nuclear Power Compenents Co., Hollanda merkezli Unit Investment N.V, Sabancı Holding, Alsim-Alarko, Hattat Holding ve Alman RWE daha önce şartname almıştı. Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan santralin kurulu gücünün 3.000-5.000 megawatt arasında olması planlanıyor. Yılın ilk yarısını 48.9 milyon YTL kârla tamamlayan Ak Enerji bu dönemde 283.8 milyon YTL de satış geliri elde etmişti. Şirketin piyasa değeri ise 521 milyon dolar düzeyinde bulunuyor. Öte yandan Akenerji, müşterisi olduğu Botaş'a fatura bedellerini vadesi içerisinde ödediğini açıkladı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.