Haberler

TOKİ'den İstanbulluyu eğlendirecek TEMA park için ilk adım

Tarih: 22 Eylül 2008 Kaynak: Sabah
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Halkalı- Atakent'te yapımı öngörülen doğa ve eğlence parkının da içinde yer alacağı 1 milyon 429 bin metrekarelik arazinin satışı için ihaleye çıktı.

İhale, 20 Ekim'de saat 14.00'te TOKİ merkezinde yapılacak. Arazi, ''arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü'' ile satılacak.
Arazinin 1 milyon 241 bin metrekarelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılacak. Diğer alanlara ise lüks konut ve iş merkezleri inşa edilecek.

İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına, bunların kendi aralarında veya finans kuruluşları ile yapacakları ortak girişime açık olacak.

Ana teması "su parkı'' olarak belirlenen doğa parkında, egzotik bir orman kurulması da planlanıyor. Kurulacak doğa parkının, İstanbul'daki en büyük yeşil alanlardan biri olacağı vurgulanıyor.

"Bir kuruş çıkmayacak"
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Halkalı doğa ve eğlence parkı kapsamında 1.5 milyar dolar yatırım yapılacağını belirterek, "TOKİ'nin cebinden bir kuruş çıkmayacak'' dedi. Bayraktar, Halkalı'da yapılacak doğa ve eğlence parkının, ''Kültür Başkenti''ne yakışır bir yatırım olacağını ve İstanbul'un ağırlık merkezini değiştireceğini söyledi. Bayraktar, Halkalı'da, 20 Ekim'de satışa çıkarılan 1.4 milyon metrekarelik arazinin 1.2 milyonu üzerinde, "masal dünyasını andıran eğlence ortamı'' yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Çocuklar için eğlenceli olacak
"Çocuklar ve yetişkinler için 4 ayrı açık ve kapalı alan, su coasterı, 2 adet korku ve macera tüneli, 1 adet açık 1 adet kapalı arena (şov alanı), 1 adet Türk ve Osmanlı tarihi simülasyon merkezi, 1 adet sinema tüneli, çocuklara yönelik, geçmiş önemli buluşların ve günümüz teknolojisinin daha basit düzeyde anlatılması ve vizyonlarının gelişmesi hedefine uygun, eğlenceli deneyler yapabilecekleri ve buluş mantığını görebilecekleri 1 adet bilim evi, hız asansörü, dönel mancınık, cüceler ormanı, alanı gökyüzünden izlemek için uçan balonlar, ekspres tren, rafting, 4 boyutlu sinema, atlıkarınca, top havuzları, su oyunu havuzları, eğlence bölgeleri yer alacak. İhaleyi kazanan firma, isterse şartnamede belirtilenlere uygun olarak 10 ayrı daha eğlence planlayabilir.

Balina ve yunus gösterileri olacak
Park alanında, balina, yunus ve fok gösterilerine uygun ölçülerde planlanmış gösteri havuzu ile buna göre düzenlenmiş 500 kişilik tribünün yapılacağını kaydeden Bayraktar, içinde büyük boy balıkların görülebileceği, kapalı alan içerisinde bir cam tünelle 3 boyut dolaşıma imkan tanıyan dev bir akvaryum kurulacağı açıkladı.
"Kış sporları için kapalı alanda buz veya kayak pisti ile penguen ve kutup ayısı kutup hayvanlarının ziyaret edilebileceği bir alan oluşturulacak'' diye konuştu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.