Haberler

Didim Tavşan Adası'nda arkeolojik kazı

Tarih: 22 Eylül 2008 Kaynak: CNN Türk
Aydın'ın Didim ilçesinde Didyma Antik Kent kazıları kapsamında Tavşan Adası'nda da çalışma yapılıyor.

Hale Üniversitesi'nden Prof. Dr. François Bertemes'ın Tavşan Adasında 16 kişilik ekibiyle sürdürdüğü kazılarda Tunç dönemine ait yapı temeli, duvarlar ve çeşitli seramik parçalarının bulunduğu bildirildi.

19 Ağustosta başlayan ve 29 Eylülde sona ereceği belirtilen kazıların şu ana kadar oldukça verimli geçtiğini kaydeden arkeolog Prof. Dr. François Bertemes, şunları kaydetti:

"Tavşan Adası'nda 7 sondaj çukuru daha açtık. Buluntular MS 6'ncı yüzyıla ait. Yaptığımız araştırmalar Tavşan Adası'nın Antik Yunan döneminde gerçekleşen tsunami sonrasında Yunanistan'dan koparak sürüklendiğini gösteriyor. Daha önce de böyle söylentiler vardı. Şu anda Yunanistan'dan ve buradan çıkan buluntuları karşılaştırıyoruz. Buluntulardaki benzerlik söylentileri doğrular nitelikte, ancak araştırmalarımız henüz tamamlanmadı."

Helikopterle çekim yapıyorlar
Kazı Başkanı Anreas Furtuöngler, Almanya'dan getirilen maket helikopterle kazı alanlarında havadan çekim yaptıklarını bildirdi.

Hava şartlarının elverişli olduğu günlerde çekim ekibi ile yaptıkları çalışmalarda oldukça güzel görüntüler elde ettiklerini kaydeden Anreas Furtuöngler, çekimlerin kazı çalışmalarına katkısının büyük olacağını söyledi.

Kazı ekibinin son olarak Eski Köy'de bulunan kutsal yolu ve Tavşan Adasının kuş bakışı görüntülerini kaydettiği belirtildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.