Haberler

ODTÜ Mimarlık'a çağdışı suçlaması

Tarih: 22 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Deniz Gürel
CHP'li Güleken'in "ODTÜ'nün imar sorunlarının 15 yıldır çözülmeyip aniden gündeme gelmesinde Gökçek'in ODTÜ'nün çağdaş düşünce ve duruşuna karşı bir husumeti söz konusu mudur?" sorusuna Gökçek tartışılacak bir yanıt verdi.

ODTÜ'nün imar sorunuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken'in verdiği soru önergesine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tartışılacak yanıtlar verdi. Güleken'in, "ODTÜ'nün imar sorunlarının 15 yıldır çözülmeyip aniden gündeme gelmesinde Büyükşehir Belediyesi'nin ve Gökçek'in ODTÜ'nün çağdaş düşünce ve duruşuna karşı bir husumet söz konusu mudur?" sorusuna, Gökçek, "ODTÜ Mimarlık Fakültesi ve Şehir Plancıları Bölümü'nün düşünce ve davranışlarının çağdaş olduğuna katılmıyorum. Yurtdışına baktığımızda çağdaşlık adına ne varsa, bilirkişilik yapan ODTÜ öğretim görevlileri bunun tam tersini yapmaktadır" diyerek cevap verdi.

TBMM ve diğer kuruluşlara gösterilen anlayışın ODTÜ'ye gösterilmediğine dair soruya Gökçek, "ODTÜ'ye yardımcı olmak için Rektör Ural Akbulut, Melih Gökçek tarafından defaatle ikaz edilmiş son kez kendilerine yazılı bildirim yapılmasına rağmen cevap verme nezaketinde bile bulunulmamıştır. ODTÜ tarafından cevap bile verilmemiştir. Uzlaşmaya yanaşmayan taraf ODTÜ'dür" karşılığını verdi.

Eymir halkın olacak
Güleken'in "ODTÜ'lü bilirkişilerin raporlarının ve Ankara suyu ile ilgili ODTÜ'nün açıklamalarının ODTÜ'ye kesilen cezalarla bir ilgisi var mıdır?" sorusuyla ilgili Gökçek, "Belediyemizin imar kanununa aykırı uygulamaları yoktur. ODTÜ İmar kanununda olmayan ancak kendi yorumlarına dayalı hususları hukuk anlayışı olarak ileri sürmektedirler. Böyle bir yaklaşım sapla samanı birbirine karıştırmak gibi bir anlam taşır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Çok tartışılan ODTÜ'ye ait Eymir Gölü'ne yönelik, "Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım ve ceza kararında Gökçek'in Eymir Gölü'ne tasarruf etme isteği neden olmuş mudur?" sorusunu da Gökçek şöyle yanıtladı:

"Eymir gölü halkındır ve yeni yaptığımız planla tamamen halka ait olacaktır. Kaldı ki kıyı kanununa göre göle 100 metre mesafenin halka kapatılması yasaktır."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.