Haberler

Büyükşehir, Buca'da Yeni Bir Kent Kuruyor

Tarih: 23 Eylül 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent yenileme projelerinde kullanılmak üzere Buca’da inşa ettiği 578 konut tamamlanmak üzere. Son rotuşların yapıldığı konutların toplam maliyeti 45 milyon YTL’yi aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde yapım çalışmalarını sürdürdüğü toplu konutlarda mutlu sona doğru hızlı adımlarla yaklaşılıyor. Toplam 578 konutun inşa edildiği 17 blokta inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere; yol, istinad duvarı, içmesuyu ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları ise devam ediyor. 3 oda bir salondan oluşan net 103 metrekarelik konutlar radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile ısı yalıtımlı ve çift asansörlü olarak inşa edildi.

Her türlü konfora sahip konutların ince inşaat işleri bitme aşamasına geldi. KDV dahil toplam 45 milyon YTL’ye malolan, her İzmirlinin oturmayı isteyeceği özelliklere sahip konutlar, kentsel yenileme ve kamulaştırma alanlarının takaslarında kullanılacak. Kentsel yenileme ve kamulaştırma çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmaya varan şanslı İzmirliler, bu evlerin sahibi olacak.

“İzmir’in yenilenmesini tetikliyoruz”
İzmir’in geleceği açısından büyük önem taşıyan kent yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu çalışmalarımızı, kentsel dönüşümün sadece ‘sağlıksız konutları yıkıp yerine yeni apartmanlar yapmak’ anlamına gelmediği prensibi üzerine kuruyoruz. Çünkü ‘Ben size bu evi yaptım, gelin burada oturun’ demekle iş çözülmüyor” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün aslında bir “sosyal dönüşüm” projesi olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Kent dönüşümünün, her kentin coğrafi konumu ve sosyo-kültürel özelliklerine göre değişkenlik arz ettiğinin farkındayız. Biz çevresi sağlıksız konutlarla dolmuş ve yeşili yok edilmiş İzmir görüntüsünü, ‘kent ormanı + konut’ şeklindeki bir formülle ve merkezdeki yoğunluğu uydu kentlere taşıyarak, o bölgelerde yeni cazibe alanları oluşturarak değiştirmek istiyoruz; değiştireceğiz de... Sosyal donatı alanları yaratacak ve kente yeni yeşil alanlar kazandıracak projelerle İzmir’in yenilenmesini tetiklemek istiyoruz.”

Başkan Kocaoğlu, yapılacak toplu konutlarla; sağlıklı alt yapısı, çevre düzenlemesi, sosyal donatı alanları ile her vatandaşın yaşamak isteyeceği çağdaş sitelerin ortaya çıkacağını da sözlerine ekledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.