Haberler

Palladium Alışveriş Merkezi açıldı

Tarih: 26 Eylül 2008 Kaynak: Dünya
Kadıköy, Yenisahra mevkindeki alışveriş merkezinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gerçekleştirdi. İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katıldığı Kozyatağı Yenisahra mevkindeki alışveriş merkezinin açılış töreninde konuşan Günay, projenin yapımına katkıda bulunanları kutladı.

Gençoğlu-NORA ortaklığı ile Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından yaptırılan Palladium Alışveriş Merkezinin buradaki yatırımcılara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Günay, "Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir dönemde önemli riskler üstlenerek bu müessesenin açılmasına katkı yapan herkesi alkışlıyorum" dedi.

Türkiye'deki istikrarın nimetlerinin toplandığını ifade eden Günay, bu yüzden dünyada yaşanan ciddi krizin Türkiye'nin üzerinden akıp gideceğini umduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Günay, "2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti sıfatını taşıyan İstanbul'a bu tarihi, bu önemli ve güzel merkeze böyle mekanlar çok yakışıyor. Burada çalışan arkadaşlara hayırlı güzel kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Vali Güler de, burada yaratılacak katma değerin, istihdamın ve vergi gelirinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, projeyi hayata geçiren Tahincioğlu ailesini gayrimenkul alanında değerli katkıları sebebiyle kutladı.

230 milyon dolarlık yatırım
Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ise 230 milyon dolarlık yatırımla oluşturulan projenin 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını, bu yıl 200-300 milyon avro ciro hedeflendiğini belirtti. Tahincioğlu, alışveriş merkezinin açılışının perakendecileri desteklemek için erkene alınarak bayram öncesinde yapıldığını kaydetti.

Törene, projenin uzun vadeli finansmanını sağlayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Halil Eroğlu, AVM MFI Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum, Palladium AVM Genel Müdürü Semet Yolaç Canlıer'in yanı sıra merkezde mağazası bulunan perakende firmalarının yöneticileri katıldı.

Törende, Kanadalı Kai Lecher, Alman Andreas Manz ve İsviçreli Bernhard Peter Stöckli "Upside Down (Tepetaklak) Show" adlı bir gösteri sergiledi.

Açılışı yapılan alışveriş merkezi, konut ve iş yerinden oluşan 205 bin metre karelik alandan kuruldu. 40 bin metrekare kullanılabilir alana sahip olan merkez, girişinde güneş ışığından daha fazla yararlanabilmeyi sağlayan dev cam küresi ile dikkat çekiyor. 160 mağazanın yer aldığı merkez, 2 bin 500 araç kapasiteli bir otoparka sahip bulunuyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.