Haberler

Antalya Dünya Mirası Listesi'ne hazırlanıyor

Tarih: 30 Eylül 2008 Kaynak: CNN Türk
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Karain Mağarası, Kekova, Perge ve Myra Antik kentleri ile Noel Baba Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alması için hazırlık çalışmaları başlattığı bildirildi.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya'ya yılda 8 milyondan fazla turistin geldiğini, özellikle Rusya, Almanya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere AB ülkelerinde yaşayanlar için Antalya'nın vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Deniz, kum ve güneşin dışında kültür turizminin de bölgede ağırlık kazanması gerektiğini anlatan Acar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla, Karain Mağarası, Perge ve Myra Artik Kentleri, Kekova ile Demre'de bulunan Noel Baba Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alınması için çalışma başlattığını bildirdi.

Çalışmanın geçtiğimiz temmuz ayında başlatıldığını belirten Acar, "Türkiye'nin de 1983 yılında taraf olduğu Dünya Kültürel Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme uyarınca oluşturulan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde Noel Baba Kilisesi, Kekova ve Karain Mağarası ile Perge ve Myra Antik kentlerinin yer alması için Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay tarafından bu bölgelerdeki arkeolojik ve doğal sit alanlarında yönetim ve planlamaların hazırlanması istendi. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. Birçok tarihi kentin bulunduğu Antalya dünyada örnek il. Antalya, bu durumuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm ve kültürde Antalya'da marka yaratmaya çalışıyor."

2009 turizm tanıtım yılı
Antalya'ya yıl sonu itibariyle 9 milyona yakın turistin gelmesinin hedeflendiğini belirten Acar, önümüzdeki yıl ise turizmden daha fazla pay almak için Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım ve lobi çalışmalarına şimdiden başladığını söyledi.

Türkiye'nin tanıtımı için fuar altyapı çalışmalarına başladıklarını dile getiren Acar, "Gelecek yıl çeşitli ülkelerdeki 100'ün üzerindeki turizm fuarına katılacağız" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.