Haberler

‘Kentsel kalite’ için ArkiPARC var!

Tarih: 30 Eylül 2008 Kaynak: Radikal
Fransa’daki Millau viyadüğüne imza atan Foster&Partners’ın ortaklarından Nigel Dancey, Beijing’deki CCTV binasının mimarı Pritzker ödüllü Rem Koolhaas ArkiPARC’a katılacak isimlerden.

Daha nitelikli kentler ve daha kaliteli binalar için dünya çapında yıldız mimarları, gayrimenkul profesyonelleri ve planlama uzmanlarını buluşturacak ArkiPARC’ın ilki 15-17 Ekim’nde Harbiye Askeri Müze’de.

Arkitera Mimarlık Merkezi, Türkiye’de daha nitelikli kentler ve daha kaliteli binalar üretilmesi yolunda dev bir adım atarak dünya çapında yıldız mimarları, gayrimenkul profesyonellirini ve planlama uzmanlarını ArkiPARC çatısı altında buluşturuyor. 15-17 Ekim tarihlerinde Harbiye Askeri Müze’de ‘Kentsel Kalite için Diyalog’ temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek ArkiPARC’ta amaç, kentlere şekil veren saç ayağı konumundaki mimarlık, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinden profesyonelleri İstanbul’da ağırlayarak katılımcılar arasında birebir ilişkilerin kurulması için diyalog zemini oluşturmak.
Vitra ve Siemens Ev Aletleri’nin ana sponsorluğunda düzenlenen, medya sponsorluğunu Milliyet ve NTV’nin üstlendiği ArkiPARC, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Urban Land Institute (ULI) ve Serbest Mimarlık Platformu (SMP) tarafından da destekleniyor. Etkinlikte Türkiye ve yurtdışından her biri kendi alanında uzman konukların katılacağı konferans/paneller düzenlenecek, ArkiPARC ödülleriyle de fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlar onurlandırılacak.

Gelecek mimar konuklar arasında, dünyada mimarlık üretimine önemli etkileri olan Pritzker ödüllü Hollandalı mimar Rem Koolhaas, dünyanın en büyük mimarlık ofislerinden SOM’in tek Türk ortağı Mustafa Kemal Abadan, hem spor hem de mimarlık gündemini uzun süre meşgul eden Aslantepe Stadyumu’nun mimarı Mete Arat, yine dünyanın en büyük mimarlık ofislerinden Foster&Partners’ın ortaklarından Nigel Dancey de bulunuyor.

ArkiPARC 2008 yıldız mimarlar yanında önemli gayrimenkul profesyonellerini ve planlama uzmanlarını da İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. ULI İcra Kurulu Üyesi Jan de Kreij ve ULI Avrupa Başkanı William Kistler bu konuklar arasında ve Türkiye’ye sık sık gelen isimlerden. EPRA Başkanı Philip W. Charls Türkiye’de bir etkinlik için ilk defa bulunacak. Ödüllü gayrimenkul geliştirme şirketi Urban Splash’ın yönetim kadrosunda eş başkan olarak görev yapan Nick Johson ve ABD merkezli Portman Holding’in Başkan Yardımcısı John C. (Jack) Portman III merakla beklenen diğer ilginç konuklar.

Barselona’dan Manuel de Sola-Morales , Rotterdam’dan Kees Christiaanse , Ruhr Havzası’ndan Michael Schwarze-Rodrian ve Washington DC’den Sidney Rasekh ise ArkiPARC 2008’in planlama ile ilgili önemli konukları. Londra’nın fiziksel çevre ile ilgili iki önemli kurumu CABE ve Design for London’un yöneticileri Richard Simmons ve Peter Bishop etkinlik kapsamında İstanbul’da bulunacak diğer isimlerden.

ArkiPARC 2008’e izleyici olarak katılmak için kayıt yaptırmak zorunlu. Kayıt olduktan sonra, konferanslar dışında, ilk defa bu etkinlikte lansmanı yapılacak İstanbul Maketi’nin bir bölümünü görmek, sektördeki profesyoneller ile bir araya gelmek, sadece kayıtlı kişilere özel olarak sunulan helikopter turlarına katılmak ve Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek bu etkinliği deneyimlemek mümkün olacak.

İş görüşmesi de yapılabilecek
‘Kentsel Kalite’ için söylecek sözü olan herkesin katılımına açık profesyonel bir buluşma olan ArkiPARC’ta katılımcılar arasında birebir ilişkilerin kurulması için de fırsat sunuyor. Bu amaçla etkinlik alanı gün içinde buluşma ve iş görüşmeleri yapmaya uygun olarak düzenleniyor. Türkiye’de ilk defa ArkiPARC 2008’de gerçekleştirilen bir uygulama ile etkinliği izlemek için kayıt olanlar birbirlerinin iletişim bilgilerini ArkiPARC web sitesi üzerindeki özel bölümü kullanarak görebiliyorlar. Yurtdışındaki büyük etkinliklerde uygulanan bu sistem katılımcıların etkinlik öncesi birbirlerine ulaşmalarını sağlayarak etkinliğe katma değer sağlayacak.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.