Haberler

TOKİ’nin karakolu taksitle mi?

Tarih: 10 Ekim 2008 Kaynak: Evrensel
Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yıldızı parlayan TOKİ faaliyetlerine karakol inşa etmeyi de ekledi. Proje kapsamında evleri yıkılan yurttaşlara taksitle ev satmaya çalışan kurumun geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Aktütün gibi karakolların yeniden inşasında rol alabileceği belirtiliyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, sınır karakollarının yeniden inşası için ön çalışmanın hazır olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla karakollara yönelik araştırma çalışmalarını tamamladıklarını aktardı.

Erdoğan Bayraktar, Dünya Habitat Günü çerçevesinde TOKİ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bayraktar, Aktütün ve benzeri sınır karakolların TOKİ tarafından yeniden yapılması konusundaki araştırmanın hazır olduğunu ve çağırması halinde raporu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulabileceğini söyledi. Karakolların şu an TOKİ tarafından yapılması gibi bir çalışma olmadığını kaydeden Bayraktar, “Sayın Başbakan bize ‘araştırma yapın’ talimatı verdi. Türkiye’nin inşaat yapan büyük kurumu olarak siz de bir çalışma yapın getirin, dedi. Çalışmamız hazır. Çağırırlarsa gider sunarız” diye konuştu.

Çalışma çerçevesinde karakolların inşa maliyetinin ne olacağıyla ilgili bir soru üzerine Bayraktar, çalışmanın en ileri teknoloji ile bölgede gerekli inşaatları yapabileceklerini ortaya koyduğunu, fakat henüz detaylı bir rapor hazırlamadıklarını söyledi. Bayraktar, kendilerinden detaylı çalışma istenilmesi halinde bunun da gerçekleştirileceğini vurguladı. TOKİ Başkanı Bayraktar, inşaat yapımı konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile de işbirliği içinde olduklarını söyledi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.