Haberler

Ordu kültür ve kongre sarayına kavuşuyor

Tarih: 10 Ekim 2008 Kaynak: Yeni Şafak
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Ordu kültür ve kongre sarayında sona yaklaşıldığını söyledi. Kış turizmi için yatırım henüz erken olduğunu belirten Gülderen, 5 yıldızlı otel için girişimlerin sürdüğünü söyledi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Ordulunun uzun yıllardır beklediği kültür ve kongre sarayının yapımında sona yaklaşıldığını söyledi.Kültür ve turizm kenti olma yolunda ilerleyen Ordu'da yıllardır gündeme olan turizm yatırımlarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Erkan Gülderen, kongre ve kültür sarayı, Boztepe'ye 5 yıldızlı otel ve kış turizminin geliştirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kültür ve kongre sarayının yapımında artık son viraja geldiklerini belirten Gülderen, "Yıllar önce hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bakanlığı devralmasından sonra birinci önceliğe almasıyla tekrar gündeme geldi. Proje tadilatı hem mimari alt yapısıyla hem çağdaş görünümüyle günümüze uygun hale getirilerek tamamlandı" dedi.

Bakanlığa gönderilen ve iki gün içerisinde onaylanması beklenen projenin tekrar keşif için Ordu'ya geleceğini belirten Gülderen, "Bir sonraki aşamada Bayındırlık Müdürlüğü tarafından keşif yapılacak. Ondan sonra ihaleye gitmek için hiçbir engel kalmıyor. Prosedürlerin süreleri göz önünde bulundurulursa 2 ay içerisinde ihale yapılmış olacak. Biz kendimizi artık oraya bağladık. Bu işin ciddiyetini göstermek adına şimdi oraya tabela koyduk. Hiçbir teknik ve estetik bir alt yapının atlanmamasını istiyoruz. Çünkü orası Ordu için çok önemli ve prestij noktası" dedi. 

Boztepe'den bakmakla ekonomi yürümez 
Teleferik projesinin devamında gündeme gelen Boztepe'ye 5 yıldızlı otel yapımı konusunda da son gelişmeleri aktaran Gülderen, "Boztepe'de yaklaşık 10 bin metrekare üzerine yapılması planlanan arsa üzerine 5 yıldızlı otel için daha önce ihaleye çıkıldı. Ancak başvuru olmadı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un ikinci kez gündeme getirmesine rağmen yine yapımı için gerekli yol alınamadı. Ancak şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki; Ordu'un 5 yıldızlı otele ihtiyacı var. Ordu çoktan 5 yıldızlı oteli hak etti. Biz de o anlamda kaynak ayırabilecek insanlarla diyalog halindeyiz. Ordu'nun nitelikli yatağa her zaman ihtiyacı var. Ordu'da şuan yerli veya yabancı turiste sunacağımız nitelikli yatak sayımız 800'ü zor buluyor. Burada gerçek anlamda otelcilik yapanlar zarar etmez. Ordu'da arz talebi doğuracak. Ordu'da 5 yıldızlı otel yok diye günlük gelip giden turlar var. 'Boztepe'ye çıkmalı, şu Ordu'ya bakmalı' türküsüyle Ordu'nun ekonomisi yürümez. Nitelikli yatak sayısının artması şart" diye konuştu. 

Kış turizmi için altyapı şart 
Kış turizmi için ciddi alt yapı yatırımlarının yapılması gerektiğini ve bununla ilgili yatırımları olmadığını belirten Gülderen, "Kış turizmi büyük bir hazırlık gerektiriyor. Tesis olmadan kış turizm olmaz. Ancak çok fazla tesis gerektirmeyen domuz avı bölge için öne çıkarılması ve pazarlanması gereken bir konusudur. Zaten bununla ilgili Kurşunçalı avlağımızda var. Domuz avını tesis olmadan da harekete geçirebiliriz. Karla ilgili kısmını şuan bizim halletmemiz mümkün değil. Bunun için henüz çok erken. Öyle bir yatırımımızda yok" şeklinde konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.