Haberler

Avrupalı başkanlar Beyoğlu’nda buluştu

Tarih: 20 Ekim 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Bekir Yeniay
Avrupa Birliği (AB)’nin alt organlarından olan Eurocities, bu yılın üçüncü toplantısını Beyoğlu’nda düzenlendi. Beyoğlu, Avrupa’nın 14 ülkesinden 120 belediye başkanı ve kentin temsilcilerini ağırladı.

Kentlerin temsilcilerinin kültürel iş birliğinde bulunmalarına imkan sağlayan Eurocities-Avrupalı Kentler Birliği toplantısının açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, foruma ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, “2010 İstanbul Avrupa Kültür başkenti sürecinde bir kültür ve sanat merkezi olan Beyoğlu’nun Eurocities Kültür Forumu üyeliği daha anlamlı hale geliyor. Misafirlerimize medeniyetlerin, kültürlerin kaynaştığı Beyoğlu ve İstanbul’u gezdirerek onlara hazırladığımız sosyal programları ile güzel bir tanıtım yapacağımıza da inanıyoruz” dedi. Başkan Demircan, Beyoğlu’nda farklı dillerden, farklı milletlerden ve farklı dinlerden olan insanların bir arada barış içinde yaşadıklarını vurguladı. Demircan, “Konsoloslukların, ticaret ataşelerinin, yabancı kültür merkezlerinin yerleşik olarak bulunduğu Beyoğlu; geçmişten bugüne İstanbul’un batıya açılan kapısı olmuştur” dedi. Başkan Demircan, Beyoğlu’nda mimariyle başlayan hoşgörünün yüzyıllarca devam ederek bugünlere geldiğini kaydetti.

Eurocities Kültür Forum Başkanı Malcolm Wood ise “İstanbul kültürlerin, dinlerin buluştuğu ve bir arada yaşadığı şehir. Birlikte paylaşacağımız ve birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.