Haberler

Kayseri kalesi kültür merkezi olacak

Tarih: 20 Ekim 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Büyükşehir Belediyesi, Roma ve Bizans döneminde yapılan 1700 yıllık Kayseri kalesini kültür merkezi yapmak için çalışmalara başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, proje tamamlandığında Kayseri'ye sanat ve kültür yönünden canlılık getireceğini söyledi.

Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, yaklaşık 1700 yıllık Kayseri Kalesi'nin günümüzün en sağlam kalelerinden biri olduğunu belirterek, 'Kale gelecek kuşaklara yıkmadan, dökmeden kendi tarihi misyonu içerisinde bırakılmalıdır' dedi.

Açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri'nin simgesi olan Kayseri Kalesi'nin bugüne kadar ayakta kalan kaleler içerisinde en sağlam, en korunaklı, en muhteşem ve cazibelilerinden birisi olduğunu söyledi.

Kalenin Roma ve Bizans döneminde yapıldığını ifade eden Taymuş, 'Kale birçok uygarlık döneminde restore edilmiştir. Kale o dönemlerde güvenlik amacıyla yapılmıştır. Günümüze kadar gelen tarihi kaleyi, fonksiyonel olarak turizme kazandırılması bütün dünya insanlarının gelip görebileceği yaşayan canlı bir tarih haline getirilmesi gerekir. Kayseri Kalesi günümüzün en korunaklı kalesinden biri olmasının yanı sıra şehir meydanında olması ise ayrı bir özelliğidir. Çünkü bazı kaleler şehir dışına ve yüksek yerlerde yapılmıştır. Kayseri Kalesi şehir meydanında olması nedeniyle yerli yabancı birçok turistin gezip görebilme imkanına sahiptir' dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kaleyi kültürel merkez haline getirmek için çalışmaları olduğunu da aktaran Taymuş, proje sonuçlandığı zaman Kayseri Kalesi'nin, Kayseri kültürüne ve sanatına önemli katkılar sağlayacağını, ayrıca Kayseri'ye canlılık ve bir heyecan getireceğini kaydetti. Kayseri Kalesi'nin günümüzde herhangi bir restorasyon probleminin bulunmadığına da değinen Taymuş, 'Kale Bizans, Selçuklu ve Cumhuriyet dönemlerinde dökülen ve yıkılan yerleri restore edilmiştir. Kalemiz iyi korunmuş ve 1700 yıldır ayaktadır. Arzumuz Türk milleti yaşadıkça bu kalede yaşayacaktır. Gelecek kuşaklara kaleyi yıkmadan, dökmeden tarihi misyonu içinde fonksiyonel olarak bırakmaktır' dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.