Haberler

ArkiPARC 2008 Ödülleri Sürdürülebilirliği Taçlandırdı

Tarih: 20 Ekim 2008
Gayrimenkul, mimarlık ve inşaat sektörlerindeki en büyük ödül projesinin kazananları, görkemli bir törenle açıklandı. Finalistlerin oldukça heyecanlı göründüğü törende, sırasıyla RAF Ödülü, Genç Mimar Ödülü, İşveren Ödülü ve Gayrimenkul Ödülleri sahiplerini buldu.

Sektörlerinde fark yaratmış kişi, kurum ya da ürünlere toplam dört ana dalda verilen ArkiPARC 2008 Ödülleri’nin finalistleri ve kazananları yoğun tartışmalarla geçen Seçici Kurul toplantılarında belirlenmişti. Ödül töreni öncesinde, Nezih Eldem Salonu’nun bahçeye açılan kapısından giren Mehter Takımı’nın gösterisi etkileyici bir atmosfer yarattı.

Gayrimenkul Ödülü Altı Farklı Kategoride Sahiplerini Buldu


Sarp Tiryakioğlu, İhsan Bilgin, Elif Özdemir
Fotoğraflar: Erdal Mahir Cüran


Altı farklı kategoride yüz iki proje arasından seçilen Gayrimenkul Ödülü kazananları, kamusal proje kategorisinde başarılı bir kentsel dönüşüm örneği olan santralistanbul, otel kategorisinde metruk bir Osmanlı sarayından ultra lüks bir otele dönüştürülen Four Seasons Hotel at the Bosphorus, ofis kategorisinde özgün bir medya yapısı olarak planlanan DMC Ankara, AVM kategorisinde alışveriş merkezlerine yepyeni bir yorum getiren ve Anadolu yakasının buluşma merkezi olan Meydan Alışveriş Merkezi, konut kategorisi “yenileme” alanında Galata’yı gençleştiren projelerden olan Ali Hoca 6 ve “yeni gelişme” alanında Türkiye’deki konut biçimine yeni bir yorum getiren Evidea oldu.

Avrupa’nın en büyük hali olan Bursa Sebze Meyve Hali ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım kategorisinde başka finalist belirlenmeksizin Akaretler Sıraevleri, ödüle değer bulundu.

Ödül verenler arasında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, ArkiPARC Ana Sponsorlarından Emlak Konut GYO AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, Eroğlu Yapı Genel Müdürü Ramadan Kumova, ArkiPARC ana konuşmacılarından Erman Ilıcak bulunuyordu.

Ödülleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Akyıldız, Başkan Teknik Danışmanı Recai Coşkun, Akaretler Turizm Yatırımları AŞ Proje Koordinatörü Levent Abay, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Aydın Uğur, Four Seasons Hotels & Resorts Genel Müdür ve Bölge Başkanı Markos Bekhit, Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, Doğan Yayın Holding Danışma Kurulu Üyesi Yalçın Balcı, Metro Group Asset Management Genel Müdürü Gündüz Bayer, Galata AŞ Yönetici Ortağı Sarp Tiryakioğlu, Doğuş GYO AŞ Proje Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ve Yapı Kredi GYO AŞ Projeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Tavas aldı.

İşveren Ödülü’nde Özel Sektör Kamuyu Solladı


Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, Ersen Gürsel

2008 yılında İşveren Ödülü’ne özel sektörün ilgisi kamuya göre daha yoğundu. Gayrimenkul dalında Ali Hoca 6 Yenileme Projesi’yle ödül alan Galata AŞ, başarılı işverenin yapısal çevrenin oluşumundaki önemini vurgulamayı amaçlayan İşveren Ödülü’nün de merkezindeydi. Farklı mimarlar ile gerçekleştirdikleri iki ayrı proje dolayısıyla, özel sektör kategorisinde İşveren Ödülü’ne layık görülen Galata AŞ adına ödülü şirketin yönetici ortağı Sarp Tiryakioğlu, ArkiPARC 2008 Ana Sponsorlarından Siemens Ev Aletleri’nden Bahriye Bayraklı’nın elinden aldı.

Kamu kategorisinde ise ödül az sayıdaki finalist arasından, yine bir yenileme projesi olan Datça Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi’ne verildi. Ödülü, Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu aldı.

Türkiye’nin En İyi Genç Mimarı Alişan Çırakoğlu


Alişan Çırakoğlu

Dünyanın pek çok yerinde kırk yaş altındaki mimarlara verilen ve Türkiye’de bu sene üçüncüsü düzenlenen Genç Mimar Ödülü, 33 yaşında pek çok başarılı projeye imza atmış olan Alişan Çırakoğlu’nun oldu.

Ödülün finalistlerinden Kerem Yazgan ve Cem Yücel, Seçici Kurul tarafından özel ödüle layık görüldüler. Ödüllerini alan genç mimarlar, Arkitera Mimarlık Merkezi’ne kendilerine yıllardır verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

RAF Ödülü ECOCARAT’ın Oldu


Global Group Genel Müdürü Cüneythan Ergene

RAF Ödülü’ne başvuran seksen iki ürünün, seçici kurul tarafından değerlendirilmesi sonucunda, finale çıkan dokuz ürünün ortak özelliği çevreye karşı belirli bir kaygı taşımaları ve bu kaygı ile geliştirilmiş olmalarıydı. Dokuz finalist ürün arasından, ECA Topaz Lavabo Bataryası Jüri Özel Ödülü’ne, ECOCARAT İç Cephe Kaplama Malzemesi ise RAF Ödülü’ne layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü’nün sahibi ECA Valfsen Yapı Grubu Koordinatörü Muzaffer Zeren, ECA’nın çevre bilinciyle senelerdir yaptığı çalışmaların bir sonucu olarak burada bulunduklarını söyledi

RAF Ödülü sahibi Global Group Genel Müdürü Cüneythan Ergene, ECOCARAT’ı Türkiye’ye getirmiş olmaktan dolayı duydukları gururdan bahsetti.

Ödüller sahiplerini bulduktan sonra, kazananlar ve jüri üyelerinin de katılımıyla Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nin muhteşem atmosferinin eşlik ettiği Nezahat S.Arıkoğlu Avlusu’ndaki yemekte katılımcılar üç günlük bilgi maratonunun yorgunluğunu atıp sohbet etme fırsatı buldular.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.