Haberler

Çinli yatırımcı, İzmir’i komşu kapısı yaptı

Tarih: 21 Ekim 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Arzu Çetik
Tianjin’den 16 kişilik heyet, 20-23 Ekim arasında gelecek, yatırım imkanlarını inceleyecek.İTO, Kasım da başka bir heyeti ağırlayacak

İzmir Gaziemir’de kurulu Ege Serbest Bölgesi, 20-23 Ekim tarihleri arasında, Tianjin’den 16 şirketin yöneticilerini ağırlayacak.

Çin Hükümeti’nin dünyada en iyi yatırım yapılacak 40 kentten biri olarak gösterdiği İzmir, bu yıl içinde bu ülkeden gelecek beşinci heyeti ağırlayacak. Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü aracılığıyla 20-23 Ekim tarihleri arasında kente konuk olacak Tianjin’den 16 şirketin yöneticileri, dünyada en iyi yatırım yapılacak 7 endüstri parkı arasında gösterilen Ege Serbest Bölgesi’ni ziyaret edecek.

Çinli işadamları, bölgedeki firmaları gezecek, ikili görüşmelerde bulunacak. Ayrıca, Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş. (ESBAŞ) yönetimiyle yapacakları toplantıda bölge ve yatırım avantajları konusunda bilgi alacak. Çin Makine, Elektronik Ürünleri İthalat ve İhracat, Sanayi ve Ticaret Odası’ndan iki kişinin de yer aldığı heyet, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda temaslarda da bulunacak.

ESBAŞ Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Ertuğrul Işıksoy, Çinli konukların ticaret ve yatırım odaklı olduğunu söyledi, “Önce politikacılar, ardından büyük grupların başkanları geldi. Şimdi, teknik seviyede inceleme yapmak ve karar vermek üzere gelen bir heyet var. Yatırım alanlarını görmek istiyorlar. 2009’da makine, otomotiv, plastik, kimya, elektrik-elektronik sektörlerinde yatırım bekliyoruz”

ESBAŞ’ın Çin’de 4 yıldır ofisi olduğuna dikkat çeken Işıksoy, çok ciddi tanıtım, pazarlama çalışmaları yaptıklarını kaydetti, “Çin’den çok sayıda heyet ağırladık. Artık somut yatırımları yavaş yavaş görmeye başlayacağız. Çinliler bölgemiz üzerinden Avrupa pazarına girmek istiyorlar” diye konuştu.

Bu arada, bir sonraki Çin heyetinin 12 Kasım’da İzmir Ticaret Odası aracığıyla Wuhan’dan geleceği bildirildi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.