Haberler

Ve Huzurlarınızda Sasalı...

Tarih: 21 Ekim 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nı Kasım ayı içinde açabilmek hedefine kilitlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi önemli bir cazibe merkezi haline getirecek projeyi bir an önce İzmirliler’in hizmetine sunabilmek amacıyla geceli gündüzlü çalışıyor. Başta Genel Sekreter Ersu Hızır olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi bürokratları da sık sık Sasalı’da toplanarak bu çalışmaları yakından inceliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını söylüyor. Kültürpark’ın içindeki mevcut Hayvanat Bahçesi’nin sadece 18 dönüm olduğunu hatırlatan Hızır, “Sasalı Doğal Yaşam Parkı ise 425 dönümlük arazisi ile İzmir Kültürpark’ın toplam arazisinden de daha büyük bir alana sahip. 4 dönüm üzerinde oluşturacağımız tropik merkez, Türkiye’de bir ilk olacak. Isı ve nem oranları otomatik olarak ayarlanacak ve ziyaretçiler her bakımdan kendilerini yağmur ormanlarında hissedecekler. Buraya gelenler, çok farklı hayvan türlerini doğal ortamlarında ve yakından görme fırsatı bulacak. Böylesine farklı bir cazibe merkezine sadece yurt içinden değil, yurt dışından da ziyaretçi bekliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Rakamlarla Sasalı
- İzmir’in yeni doğal yaşam parkında filler için toplam 15 bin metrekare açık alan, 550 metrekare kapalı barınak oluşturuldu
- Sasalı’da aslan, kaplan ve puma için ayrılan alan 10 bin metrekare. Burada her hayvan başına 600 ile 1000 metrekare arasında alan düşecek.
- İki adadan oluşacak maymun yaşam alanları toplam 6.600 metrekare olarak planlandı.
- Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda ayı kurtlar için ayrılan toplam alan 10 bin metrekare olacak.
- Hayvanat Bahçesi’nin maskotlarından olan zürafa Efe, yeni 2 dişi zürafa, zebralar ve afrika antiloplarından oluşan toplam 15 civarında hayvanla birlikte “Afrika Savanı” olarak adlandırılan toplam 18 bin metrekarelik bir alanda yaşayacak.
- Her yırtıcı kuş türüne 500 metrekarelik bir alan ayrıldı. Burada kızılşahin, akbaba, baykuş ve kartal yaşayacak.
- Anadolu Ruminandları adı verilen 5 tür kızıl geyik, alageyik, ceylan ve yaban keçisi ile deve için, Sasalı’da havyan başına 500–700 metrekare arasında değişen bir alan düşecek.
- Kuğular ve ördekler, 3 bin metrekarelik bir alana kavuşacak. Ziyaretçiler bu alan içine rahatlıkla girip su kuşlarını doğal ortamlarında izleyebilecek.
- Sasalı’da ayrıca, ziyaretçilerin içine girip papağanları besleyebileceği 600 metrekarelik özel bir doğal bir ortam daha yer alacak.
- Sasalı’da çocukların at, tavşan, tavuk, kaz, köpek ve kedi gibi evcil hayvanlarla bir araya geleceği alan daha tasarladı. Bu bahçe, ata binebilecek manej ile ahırlar ve kümes bölümlerinden oluşuyor.
- Ailelerin çocukları ile birlikte oturup dinlenebileceği oturma alanları bulunuyor.
- Doğal Yaşam Parkı’nın giriş kısmında, içinde çok sayıda su kuşunun yaşayacağı 8.450 metrekare büyüklüğünde bir gölet oluşturuldu.
- Hayvanların kendi doğal ortamlarında rahatça izlenebileceği gezinti bantları, gözetleme kuleleri, dinlenme alanları ve çocuk oyun alanlarının, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. Ziyaretçilerle hayvanların aralarında kafes, tel gibi yapay görsel ayıraçların bulunmaması ise bu gezintilere heyecan da katacak. Bu ayıraçların yerine, doğaya uygun bir şekilde su ve hendek gibi doğal engelleyiciler tasarlandı.
- Hayvan mutfağı, yem ambarı, atölye, yemekhane, karantina, eğitim-konferans ve sergi salonu ve giriş binası ile 500 araçlık otopark yapıldı.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.