Haberler

Sütlüce Hilton Garden Inn için proje yarışması

Tarih: 22 Ekim 2008 Kaynak: Referans
Türkiye'nin 81 iline Hilton Garden Inn açmayı hedefleyen Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Sütlüce'ye yapılacak otelin Türk ve Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıması için proje yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Türkiye'deki iş oteli açığını kapatmak için geçen yıl Hilton ile strateji geliştirme anlaşması imzalandığını belirten Babaoğlu, 2009'a kadar 20 ilde arsa alıp inşaata başlamayı düşündüklerini, önümüzdeki 10 yılda da diğer illerdeki otelleri inşa edeceklerini söyledi. Babaoğlu, bugüne kadar İstanbul, Çorlu, Bursa, Manisa, Çorum, Diyarbakır ve Malatya'da arsa alındığını ifade ederek İstanbul'daki Hilton Garden Inn'ı Sütlüce'de aldıkları araziye yapacaklarını kaydetti. Otellerin Hilton ile imzaladıkları anlaşma gereğince aynı özellikleri taşıyacağını vurgulayan Babaoğlu, ancak Sütlüce'de inşa edilecek otelin dış görüntüsünün Türk ve Osmanlı mimari özelliklerini taşıması amacıyla mimari yarışma düzenlediklerini anlattı.

Mimari proje yarışmasına mimarlar Mehmet Alper, Cem İlhan, Tülin Hadi, Yavuz Selim Sepin, Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Ayşe Akyıl ve Aydan Volkan'ın katılacağını belirten Babaoğlu, yarışmaya katılmak isteyen mimarların 1 Aralık'a kadar projelerini teslim edebileceklerini, sonuçların 26 Aralık'ta açıklanacağını söyledi. Babaoğlu, yarışmada birinci olan mimara 50 bin lira ödül verileceğini, ayrıca projesinin de gerçekleştirileceğini aktardı.

Babaoğlu "Kült bina olmasın, güzel bir görüntü olsun, diğerlerine de örnek teşkil etsin, o yöre o şekilde gelişsin istiyorum. Sütlüce'deki otelin 50 milyon dolara mal olmasını bekliyoruz" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.