Haberler

Bu da yıkım baskısı

Tarih: 22 Ekim 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Deniz Gürel
Mamak’ta uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi Derbent Mahallesi’nde çileye dönüştü. 50 yılı aşkın süredir bölgede oturan mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet götürmeyerek evlerini boşaltmaya zorladıklarını iddia ettiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Belediyesi’yle ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri Derbent Mahallesi’nde çileye dönüştü. 50 yılı aşkın süredir bölgede oturan mahalle sakinleri belediyesinin hizmet götürmeyerek evlerini boşaltmaya zorladıklarını iddia ettiler. Çöpleri toplanmayan, elektrikleri kesilen ve mahallede asayiş yönünden büyük sıkıntılar çektiklerini belirten vatandaşlar, "Belediye bize hizmet götürmeyerek, zorla imza attırarak evlerimizden atmaya çalışıyor" iddiasında bulundu.

Çöplerin toplanmadığını, elektriklerin sürekli kesildiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Zafer Bıyık, "Salgın hastalıklar yaşanmasından korkuyoruz. Ne olacağı belli olmayan belirsiz bir projeyi uygulamak için bize baskı uyguluyorlar" iddiasında bulundu.

Vatandaşın sıkıntılarını dinleyen Mamak Belediyesi CHP Meclis Üyesi Muharrem Özcan, projeler vatandaşa doğru düzgün anlatılmıyor. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Vatandaşın haklarını umursamıyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi Büyükşehir ve Mamak Belediyeleri vatandaşa hizmet götürmeyerek eziyet ediyorlar" dedi. Özcan şunları söyledi:

Kentsel Dönüşme karşı değiliz
"Kentsel Dönüşüm Projeleri’ne karşı değiliz. Karşı olduğumuz vatandaşa anlatılmadan vatandaşın hakkı yenerek ve zorlayarak yapılan projeler. Burada insanlar bin bir zorlukla hayata tutunmaya çalışıyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de yıkım baskısı uygulanıyor. Burada yaşayanlar 3-5 yıl önce buralara gelmediler. 40-50 yıldır buradalar ve tapulu yerlere sahipler. Hak ettikleri verilmeden, sosyal devleti hiçe sayarak yerlerinden bu insanları atmak doğru bir uygulama değil. Mamak Belediyesi de burada bu insanların hakkını korumuyor ve günlük hizmetleri dahi götürmüyor. Biz Mamak’taki yanlış uygulamaların CHP olarak takipçisi olacağız. Mamak halkı bilmelidir ki yalnız değiller."

Derbent Mahallesi’ni ziyaret eden Mamak Halkı Dayanışma ve Kültür Derneği Temsilcisi Mahmut Gürkan Mamak genelinde uygulanan kentsel dönüşüm projelerinde halkın yeteri kadar bilgilendirilmediğini ve sözleşmelerin yeterince şeffaf olmadığını öne sürdü.

Gün aşırı hırsızlık
Vatandaşlar Derbent Mahallesi 41. Sokak’ta belediye hizmetlerinden yararlanamadıklarını ve mahallede asayişin olmadığını iddia ediyorlar. Vatandaşlar mahallede yaşanan sıkıntıları şöyle anlatıyorlar:

Ebuzer Seyfi: Evimize 15 günde ikinci kez hırsız girdi. Evin çatısından, camından her tarafından giriyorlar. Mahallede elektrikler belli bir saatten sonra yanmadığı için hırsızlar mahallede cirit atıyor.

Ziya hançer: Bu evlere sahip olabilmek için defalarca para ödedik. Şimdi bizlere istedikleri sözleşmeleri imzalatmak için hizmet getirmiyorlar. Asfalt yok, elektrik yok, çöp toplanmıyor, bu nasıl Başkent?
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.