Haberler

Ceset torbası almayı bırakın, ekonomide kan dolaşsın yeter

Tarih: 23 Ekim 2008 Kaynak: Hürriyet
Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, dünyada yaşayan krizin Türkiye’ye de yansımaları yüzünden bazı ekonomi uzmanlarının "bu dönemde ev, otomobil almayın" çağrılarına sert çıkarak, "İnsan vücudunda kan dolaşımının durması, hayatın bittiği anlamına gelir. Ekonomi için kan dolaşımının en önemli etkenlerinden biri alışverişin sürmesidir. Bazı ’çok bilmiş’ler, ’ev, otomobil almayın’ deyip duruyor. Bu çağrılara uyup ’kan dolaşımı’nı durdurursak, ekonomiyi öldürürüz" dedi.

Ali Ağaoğlu, zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin "ceset torbası" alımı ihaleleri yaptığına dikkat çekerek, "Belediyemiz ceset torbası ihalesi yapacağına kentsel dönüşüm projelerini hızlandırsın. Böylece herkes sağlam evlerde oturma şansını elde eder, ekonominin itici gücü inşaat sektörü de kriz dinlemeden canla başla çalışır" çağrısı yaptı.

Çatır çatır satıyoruz
Emlak GYO’nun Batı Ataşehir sınırları içinde bulunan My World projesi kapsamındaki Andromeda adlı 990 daireli binada 15 günden beri yerleşimin başladığını, yüzde 20’sinin de dolduğunu belirten Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: "Dünyadaki krizin yansımalarına rağmen biz kampanyalarımızı sürdürüyoruz. Burada çatır çatır da satış yapıyoruz. Belki 2004-2006 dönemindeki gibi, ’ne yapsan satar, peynir ekmek gibi gider’ döneminde değiliz ama doğru projeyi, doğru fiyatla, doğru zamanda yapan müşterisini de rahatlıkla buluyor. Andromeda’da 990 dairenin 376’sı elimizdeydi. Son kampanyamızla birlikte bir haftada 80 daire daha sattık."

1998’deki deprem yönetmeliğine, hatta 1999 Marmara Depremi’ne kadar Türkiye’de bu konunun pek ciddiye alınmadığını hatırlatan Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye’deki 18 milyon konut stoğunun ancak 6 milyonu yasal kurallara uygun yapılmış durumda. Bu yüzden insanlar fırsat buldukça, uygun proje yakaladıkça, mevcut riskli gördüğü konutunu değiştiriyor, yeni konuta yöneliyor. Bu davranış her zaman için iyi projelerin satış şansının olduğunu gösteriyor. Ben rahmetli Aysel Gürel sağken, ’Ne kadar makyaj yapsan Aysel Gürel, Deniz Akkaya olmaz, çünkü iskelet de önemli’ derdim. İnsanlar da iskeleti riskli binalarını değiştirmek için her zaman fırsatlara bakıyor."

Kentsel dönüşüm
Hükümetin geçen dönem çıkardığı "Kentsel Dönüşüm" yasasının önemine dikkat çekerek, şunları dile getirdi: "Zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin depreme hazırlıklı olma çabasıyla ’ceset torbası’ ihalesi açtığını görüyorum. Başta büyükşehir olmak üzere, belediyelerimizin elinde ’Kentsel Dönüşüm’ gibi bir fırsat var. Bu projelere hız verilse, İstanbul’un yüzde 70’inin arsa olduğu ortaya çıkar. Dolayısıyla İstanbul’da yaşadığımız arsa sorunu ortadan kalkar. Eğer ciddi şekilde yüklenirsek 10 yılda İstanbul’da önemli dönüşüm sağlarız."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.