Haberler

Tüzmen: Tasarımla krizi fırsata dönüştürelim

Tarih: 23 Ekim 2008 Kaynak: Radikal
Turquality’nin ‘Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde dört endüstriyel tasarım ‘Turquality Tasarım Ödülü’nü aldı. Yarışmayla tasarımın öneminin artırılması hedefleniyor.

Turquality Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun işbirliğiyle düzenlenen ‘Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in da katılımıyla dün akşam gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Tasarım ödülleriyle, Türk endüstrisinde tasarımın önemi ve farkındalığının yükseltilmesi hedefleniyor.

Törende konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dünyada yaşanan sıkıntıları Türkiye için bir fırsat unsuru haline getirebilmek üzere farklı tasarımların ortaya konulması ve bunlarla öne çıkılması gerektiğini söyledi. Tüzmen, konuşmasının ardından “Turquality Tasarım Ödülü’nü almaya hak kazananlara ödüllerini verdi. Turquality Tasarım Ödülü’nü alan dört tasarım ise şöyle:

- Airfel markasıyla, Hulusi Neci’nin tasarladığı ‘Kalemkumanda-Universal Klima Kumandası’: Dünyanın en ince (21 mm inceliğinde) ve tek kalem pille çalışan ilk klima kumandası.

- Jumbo markasıyla yarışan Minas Çolakyan’ın tasarladığı ‘Çaydanlık Takımı: Demlik altındaki kapak, su buharının birikmesine ve damlamasına engel oluyor.

- Arçelik markası tasarımcılarından Fuat Arı ve Soner Ilgın’ın tasarladığı ‘Arçelik Divide and Cool Buzdolabı-Bölünebilir Soğutma Teknolojisi’: Tek bir soğutma ünitesiyle üç ya da dört buzdolabı kabininin soğutulması hedeflenmiş. Ayrıca yüzde 30 az enerji harcıyor.

- Tautmann markasıyla Mehmet Ataman, Stefan Lippert, Ozkan Işık ve Wolf Giebel’in tasarladığı ‘Hasta Transfer Sedyesi’ de ödüle layık görüldü.

Turquality Çalışma Grubu Başkanı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Ziya Altunyaldız da, projenin maliyetinin Turquality tarafından üstlenildiğini, bu iş için de Turquality bütçesinden 550 bin avro ayrıldığını söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.