Haberler

Kocaeli'nde depreme yakınlık ölçümü yapıldı

Tarih: 23 Ekim 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Remzi Samar
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile birlikte yürüttüğü, Kocaeli için Zemin Sınıflandırması ve Sismik Değerlendirme Projesi tamamlandı.

Projenin değerlendirme toplantısında konuşan Doç. Dr. Serdar Özalaybey, Kocaeli açısından büyük önem arz eden projeyle jeolojik ve jeofizik etüdler uygulanarak, zeminin deprem açısından incelendiğini söyledi. Özalaybey, zemine uygun olarak yapılmayan pek çok binanın muhtemel bir depremde tehlike arz edeceğini söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, 17 Ağustos depreminden herkesin ders almış olması gerektiğini belirterek "Depreme karşı korunma yöntemleri çok açık. Kafamızın istediği gibi tedbirler alamayız. Aldığımız tedbirler bilimin ortaya koyduğu ölçüler çerçevesinde olmalıdır." dedi. TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Önder Yetiş ise, Türkiye'de ilk defa bir ilin tamamına yakınında makro planın yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: "3 yıldır titizlikle yapılan çalışmalar tamamlandı. Başkan Karaosmanoğlu'nun araştırmaya verdiği destek ve depreme karşı hassasiyeti nedeniyle teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaların mikro çapta devam etmesi Kocaeli için faydalı olacak."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.