Haberler

Bu kadar çok AVM İstanbul’u öldürür!

Tarih: 24 Ekim 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Şenay Büyükköşdere
‘Perakende Gezgini’ olarak tanınan Howard Saunders İstanbul’daki alışveriş merkezi enflasyonuna dikkat çekerek,”Şehir merkezleriniz tehlike altında” dedi.

Zamanının tamamını seyahat ederek, perakendedeki yenileklere bakarak geçiren ve dünya çapında perakende gezgini olarak tanınan Howard Saunders, İstanbul’daki alışveriş merkezi enflasyonunun ‘tehlike’ boyutuna ulaştığı yorumunu yaparak, “Birinin yanına bir diğer alışveriş merkezi inşa ediyorsunuz. Bu çok tehlikeli. Şehir merkeziniz ölüm tehlikesi yaşıyor” diye konuştu. Saunders, perakende sektörünün, bulunduğu şehri tanımlama sorumluluğu olduğunu belirtti.

Aynı Hatayı Siz de Yapmayın
Dünyada Marks &Spencer, Tesco, Unilever gibi firmalar yön veren Saunders, İstanbul’daki alışveriş merkezi enflasyonunu, “ciddi bir problem” olarak nitelendirdi. Saunders, şöyle devam etti: “Bu kadar mall’u kaldıramayabilirsiniz. Bu hatayı daha önce İngiltere, Amerika da yaptı. Yeni yapılan alışveriş merkezi, yanındaki eskiyi öldürür. Aynı hatayı siz de tekrarlamayın.”

İstiklal’i sevmedim Bağdat’a bayıldım
Howard Saunders, İstanbul’a dair izlenimlerini aktarırken, İstiklal Caddesi’ni sevmediğini, ama Bağdat Caddesi’ne bayıldığını belirterek, “Bağdat Caddesi harika. San Francisco’ya benziyor. Fakat İstiklal Caddesi’nde tehlike var. İstiklal’in, irili ufaklı bağımsız, güzel mağazalara ihtiyacı var” dedi.

Krizde tembelleşin
Global krizin perakende sektörüne yansımalarına da değinen Saunders,”Alışveriş kavramı, dışarı çıkmakla ilgili. Bir yerde oturmak, yolu izlemek, bir şeyler içmek bunların tamamı alışveriş kavramıyla ilgili. Bundan sonra da insanlar eve kapanmayacaklar” dedi. Krizle mücadelede üç yöntemin perakendeciyi üstün kılacağını belirten Saunders, “Farklı olun, konseptiniz olsun ve tembelleşmeye izin verin” dedi. Saunders, tembelleşmeden kastının bazı mağazalarda oturmaya, vakit geçirmeye fırsat sağlanması olarak açıkladı.

Tek global markanız Mavi
Perakende Günleri için Türkiye’ye gelen Saunders bunun İstanbul’a üçüncü gelişi olduğunu belirterek, “Astoria’ya, İstinye Park’a, Kanyon’a gittim. Bütün mağazaları gezdim. İnsanı yakalayacak, çılgın şeylere ihtiyacınız var. Hatırlanacak markalara ihtiyacınız var” diye konuştu. Uluslararası boyutta tanınan Türk markası olarak aklına sadece Mavi Jeans’in geldiğine dikkat çeken Saunders, “Global marka yaratmak için yaratıcılık ve düşünmek gerekiyor” diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.