Haberler

Sıra, Kent Yenileme Projelerinde

Tarih: 24 Ekim 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Yapı Fuarı İzmir 2008 törenle açıldı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, rahmetli Piriştina döneminin Büyük Kanal Projesi’nin tamamlanıp körfezin temizlenmesi, Aziz Kocaoğlu döneminin ise “Ulaşımda devrim” dönemi olarak öne çıktığını belirterek, “3. dönem, yani gelecek dönemde en önemli proje, kent yenileme projeleri olacaktır. Bunun çalışmaları şimdiden başladı, altyapısı oluşturuldu” dedi.

Yerel yönetimlerin, günlük hizmetlerin sürdürülmesi, vatandaşların günlük yaşamının kolaylaştırılmasına dönük çalışmaların yanı sıra geleceğe dönük yatırımları da gerçekleştirdiklerini belirten Karaman, “Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu döneminde ulaşım ön plana alındı. Çok büyük yatırımlar, projeler yaşama geçirildi, geçiriliyor. 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi, Üçyol-Üçkuyular, Ege Üniversitesi-Bornova metro hatları, karayolu alt-üst geçitleri inşa edildi, ediliyor. Klimalı otobüsler toplu ulaşımın hizmetine sunuluyor. İzmir ulaşımında devrim gerçekleştiriliyor. Bu dönem, ulaşımda devrim dönemi olarak anılacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, “3. dönemde, yani gelecek dönemde en önemli proje, kent yenilme projeleri olacak” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çerçevede çalışmalara şimdiden başlandı. Kadifekale heyelan bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli konutlara taşınması için TOKİ ile işbirliği içinde Uzundere’de konutlar inşa edildi. Büyükşehir olarak, bu konutların 1764’ünü, heyelan bölgesindeki vatandaşlarımızın iskanına sunmak üzere, 924’ünü ise kent yenileme projelerinde kullanmak üzere bedelini ödeyerek satın aldık. Yine aynı amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak Buca’da inşa etmekte olduğumuz 578 konut bitmek üzere. Yine önemli kentsel dönüşüm projesi olarak Liman Arkası 3. Kent Merkezi Projesi yaşama geçiyor. Bu bölgeye girişimci ve yatırımcıların büyük ilgisi var. Önümüzdeki yıllarda 3. Kent Merkezi, Avrupa’nın, hatta dünyanın en önemli kent merkezlerinden biri olacak.”

Küresel krizin ülke ekonomilerinde yarattığı olumsuzluğa da dikkati çeken Karaman, “İnanıyorum ki, gerek yatırımcıların 3. Kent Merkezi bölgesine ve diğer alanlarda gerçekleştireceği projeler gerekse de kooperatiflerimizin yapacağı toplu konut projeleri ile İzmir’de yapı sektörü çok büyük bir kriz yaşamayacaktır” dedi.

Pet Show hatırası
15 bin metrekarelik alanda düzenlenen ve yerli-yabancı çok sayıda firmanın katıldığı Yapı Fuarı İzmir 2008’in açılış kurdelesini Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ile birlikte kesen Karaman, stand ziyaretlerinin ardından Pet Show Fuarı’na geçti. Standlarda yer alan hayvanlarnı büyük bir ilgi ile izleyen Karaman; maymun, köpek ve güvercinleri sevdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.