Haberler

Altınok'un büyük sevdası

Tarih: 24 Ekim 2008 Kaynak: Hürriyet
14 milyon dolar maliyetli Keçiören Olimpik Havuz’unu bu ay fiilen hizmete açacak olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Biz almayı değil, vermeyi seven bir düşünceye sahibiz. Yalnızca Keçiören halkına değil, Türk milletine hizmet ediyoruz. Birkaç hafta içinde bu havuzlar, sadece suyla değil, insanla, umutla, başarılarla dolacak" dedi.

Keçiören Belediyesi’nin araç parkıydı geçmişte. Dozerlerin, kamyonların iş makinalarının konuşlandığı bu alanda şimdi dev bir tesis yükseldi. Keçiören Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu. Hürriyet Ankara, Etlik’deki dev alış veriş merkezinin hemen kıyısındaki bu dev tesisi, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile birlikte gezdi. Geçmişte, Kalaba Vadisi Spor Kompleksi başta olmak üzere 800 bin kişiyi aşkın nüfusuna bir çok kapalı ve açık tesis yapan Keçiören Belediyesi, bu dönemin finalini, birkaç hafta içinde faaliyete geçecek mükemmel bir tesis ile yapıyordu. Etlik Ansera AVM’nin hemen bitişiğindeki yaşlaşık 16 dönümlük araziye inşa edilen ve içinde 50x25 m. boyutundaki 8 kulvarlı yüzme havuzu, 25x12.5 m.’lik eğitim havuzu ve 25x15 m. ölçüsündeki 10 m. kuleli atlama havuzu bulunan tesis, gerçekten göz alıcı. 14 milyon dolara malolan, bu tesisin içinde bulunan çok amaçlı spor ve toplantı salonları, iki adet fitness salonu, iki tane sauna, masaj ve solaryum, basın odası, restoran, kafe, büfeler ve otopark’ın da yer aldığı spor kompleksi, 3 bin seyirci kapasitesine sahip.

Sporcuya yatırım, en iyi yatırım
Bu salonun işlevselliğini en kısa sürede gerçekleştirileceğini, kurulacak yüzme okulları vasıtasıyla uzun vadeli ancak sağlam bir organizasyonu yaşama geçireceklerini ifade eden Başkan Turgut Altınok, "Keçiören Olimpik büyük bir yatırım. Biz almayı değil, vermeyi seven bir düşünceye sahibiz. Yalnızca Keçiören halkına değil, Türk milletine hizmet ediyoruz. İnsana, sporcuya yatırım, en iyi yatırımdır. Birkaç hafta içinde bu havuzlar sadece suyla değil, insanla, umutla, başarılarla dolacak. Türk insanının olimpiyatta yaşadığı düş kırıklığı ve başarı özlemini buradan yetişecek sporcuların katkılarıyla gidereceğiz. Türkiye’nin havuzda madalyaya kulaç atacak şampiyon Michael Phelps’leri buradan yetişecek" dedi. Tesisin iç ve dış kaynak kullanmadan, sadece öz kaynaklarla gerçekleştirildiğini belirten Altınok, "Sporun bir hayat biçimi olduğu gerçeğinin gün geçtikçe yaygınlaştığı Keçiören’de 7’den 70’e tüm insanların alışkanlarını geliştirdik. Halk tipi günlük tesislerle, her an spor yapılabilecek yaşam alanları oluşturduk. Profesyonel sporcuların yetiştirileceği, profesyonellerin kendilerini geliştireceği bu tesisleri de hizmete sokuyoruz. Buradan şampiyonların yetişmesi gibi, yetişmiş şampiyonların da burada yarışması gibi bir hedefimiz var. Tesisin yapımında uluslararası kriterler dikkate alındı. Burada şampiyonların kulaç attığı yarışmalara ev sahipliği yapacağız. Yüzme sporunda Ankara’nın sesi, nefesi olacağız" diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.